13 °C, Budapest
13 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
19°
Vasárnap
21°
2024.04.25. csütörtök, Márk
filter.hu filter.hu

Ez a svéd jéghotel valószínűleg az egyik legkülönlegesebb szálloda a világon

Az aprócska svéd település, Jukkasjarvi két dologról biztosan híres: arról, hogy az időjárás az év nagy részében piszkosul zord, és hogy van egy vagány jéghoteljük.

A falu az Északi-sarkkörtől még 200 km-re északra, a Torne folyó partján fekszik, úgyhogy a fogcsikorgató hideg itt a mindennapok része. Az Icehotel már 1989 óta üzemel, azóta minden évben újraépítették. Merthogy a nyári hónapokban, az egész szálloda, úgy ahogy van, elolvad.

Hát itt sem lennénk szállodaigazgatók: nem elég a törtető kollégákkal küzdeni, még a globális felmelegedés is véget vethet az munkánknak...

Most az Icehotel 365-tel új dimenzió nyílik, és egy speckó hűtési technológiának köszönhetően már egész évben elérhető lesz a jégszálloda.

Az Icehotelben hideg és meleg részek egyaránt megtalálhatók: étkező, koktél bár, öltözők, WC-k, és szaunák is vannak a meleg részen.

Viszont a szállodának van egy csomó jégszobája, sőt jégtemploma is. És ezen a ponton jobb ha tudod: a fehérhomokos tengerpartokon már giccs az esküvő, most már a sarkvidéki esküvő a menő. :)

Forrás: Design Your Trust