13 °C, Budapest
13 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.09. szombat, Natália
filter.hu filter.hu

Milyen a tökéletes test a férfiak, és milyen a nők szerint?

Egy kutatás szerint meglehetősen különböző. Ezt eddig is sejtettük. De van, amire nem is gondoltunk volna...

Összesen ezer embert kérdezett a nagy fehérnemű-cég, a Bluebella arról, hogy mely celebek mely testrészeiből gyúrnák össze az eszményi nőt, illetve férfit. Aztán jött a photoshop, és az eredmény.

Balra látható az, hogy a nők mit gondolnak. Jobbra meg a férfiak véleménye. Az előbbiek a vékony, fitt női testet látják ideálisnak (lásd Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow és Emma Watson vonalait), míg a férfiak elhajlanak a kerekebb formák, így például Kim Kardashian keble vagy Kelly Brook modell csipője felé.

Nem nagy meglepetés. Legalábbis a pasiknak. De az már valószínűleg igen, hogy mennyire nem díjazzák úgy a nők a felturbózott izmaikat, mint ahogy azt ők hiszik. Íme az ideális férfitest:

Megint balra a női eszménykép, jobbra a férfiaké. Balra Hugh Jackman bicepsze helyett Brad Pittével, stb.

Amit érdekesnek találtak a felmérés készítői, az, hogy sem a férfiak, sem a nők nem tették le a voksot a közhelyesen legünnepeltebb méretek mellett. Egyik csoport sem szavazott a nőknél klasszikusnak számító 90-60-90-re (mell-derék-csípő, centiben), sem a nyakigláb anorex tini-modellekre, vagy éppen a tökéletesen kidolgozott férfitestre. Életkorban és formában meglehetősen nagy a szórás mind a négy eszményképnél.

A felmérés azt a szép gondolatot akarja sugallni, hogy sokkal magabiztosabbak lehetünk a saját bőrünkben, hisz nem léteznek azok az elvárások, amelyeket eddig valósként kezeltünk.

Vagyis nem kell minden lánynak azokhoz a modellekhez hasonlítania, akik a címlapokon vannak, jóllehet egy másik tanulmány szerint 96 százalékuk erre törekszik.

Emily Bendell, a Bluebella alapítója szeritn a felmérés azt támasztja alá, hogy "a szépség megítélése valójában az ízlésünktől függ." 

Forrás: Time

További hírek szépség témában: