7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
10°
Szombat
14°
2023.12.06. szerda, Miklós
filter.hu filter.hu

A férfiak kedvenc illatai: top parfümök a hír blog olvasóinak

Akadnak kedvencek? Mindig! Befutók? Örökké! Úgyhogy bár igen, a parfümválasztás elsősorban ízlés, érzékelés kérdése, de azért a nagy számok törvénye alapján igenis felsorakoztatható néhány milliók számára ellenállhatatlan variáció. Az már csak hab a tortán, hogy „legeslegből” nemcsak egyet mutatunk.

A természet komponensei férfiasan vonzóak!

A szél és a víz aromái egyértelműen férfias illatok, amiknek nagyon nehéz ellenállni. Főleg, ha könnyed, virágos, mediterrán hatással kombinálva alkotnak egységet. A friss, üde fellépés garantálható. Kicsit olyan megérezni az aromák táncát, mint kilépni egy vitorlás fedélzetéről szélfútta hajjal, vízpermettel megszórva. Nemcsak a kép idilli, hanem a hozzá társuló illatkompozíció is. Így ez az összeállítás mindenképpen helyet érdemel a leges listában.

A szabadságnak is van illata?

Hogyne lenne! Cédrus, mandarin, pacsuli – mind helyet kapnak benne. Lám a nélkülözött, méltatlanul kezelt pacsuli, amire sokan lenézően tekintenek, miközben az igazi parfümmesterek pontosan tudják mennyire értékes és kihagyhatatlan komponens, ahogy azt a híres gyártók is bizonyítják. Szóval a pacsuli is méltán szerepel a toplistán.

Elegancia és érzékiség?

Kardamom, bergamot, cédrus és levendula – egzotikus, erőteljes, nehéz illatok, amik együttesen mégis érzéki, ellenállhatatlan, elegáns hatást keltenek. Olyan illatfelhőt alkotnak, ami mellett nem lehet elmenni szó, dicséret és bók nélkül.

Előkelően magabiztos?

Íme, egy újabb varázslatos kombináció, ami azoknak a férfiaknak nyertes választás, akik magabiztosak, de nem hivalkodó, felfuvalkodott módon, hanem előkelően. A szantálfa, a narancsvirág, a pézsma és a borostyán pontosan ilyen érzést hozhat felszínre. Üvegcsébe zárt magabiztos fellépés – ez nem ígéret, hanem az átélhető valóság.

A fűszeresség a bőrnél kezdődik!

Kevesen gondolnak abba bele, hogy mennyire mennyei illatot áraszt a bőr. A bőrtárca tulajdonosok ezt pontosan tudják, a többség ráadásul titokban nagyot szippant a varázslatos aromából. Pontosan ezért a bőr, mint parfümjegy roppantul népszerű a férfi parfüm világában, akárcsak a gyömbér, ami a fűszeres jellegért felel nem akármilyen sikerrel. A fűszeres illatok egyébként is férfiasak, a csábítással egyenértékűek. Ugyanakkor, ha visszafogottság jellemzi őket, akkor a csábító diszkrét, és kicsit sem tolakodó.

Erős – és mégsem!

A bors alapvetően erőteljes illatáról híres, egyúttal az is tudható róla, hogy maga a kicsattanó frissesség. Még jó, hogy pont ezért a sportos illatszerek elengedhetetlen alkotóeleme, akárcsak a mandarin és a rózsa, amik bár lágy aromáknak tűnnek, de valójában karakteresek és üdítőek.

A nemesség illatköntösbe bújtatható!

A mirha már régóta különlegesnek mondható az aromák dimenziójában, hát ha még pacsuli és cédrus is társulnak hozzá. Ez az illatkombináció nemes férfire vall, aki magabiztos, aki mindemellett egy igazi úriember.

A fahéj nemcsak ízletes!

A fahéj, mint parfüm alapillat roppantul közkedvelt. Ha dohány is becsatlakozik mellé, akkor máris adott az érett férfiillat, ami a legtöbb nő számára egyet jelent a biztonsággal és a megbízhatósággal.