6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
10°
Szombat
14°
2023.12.06. szerda, Miklós
filter.hu filter.hu

Mire ügyeljünk a sportkrém kiválasztásakor?

A bemelegítés épp olyan lényeges a sportolást megelőzően, mint az egész testedzés, és ez igaz minden típusú mozgásforma esetében. Ennek a bevezető lépésnek az a célja, hogy a szervezetünket felkészítsük az igénybevételre.

Egyfajta átmenetet biztosítunk számára, ezáltal serkentjük a vérkeringést, ami együtt jár a testhőmérsékletünk megemelkedésével is. Ennek következtében az izmaink is felkészülnek, javul az oxigénellátottságuk, rugalmasabbá válnak.

Sportkrémmel hatékonyabbá tehetjük a bemelegítést!

A bemelegítés folyamán ügyelnünk kell a fokozatosságra, minden egyes izomcsoportunk esetében. A helyesen végzett bemelegítő gyakorlatok által mérsékelhetjük az edzés közbeni sérülések kockázatát. Érdemes sportkrémet is használnunk, amellyel fokozhatjuk a bevezető feladatsor hatékonyságát. A BIOLA Webshop testápolás kategóriájában elérhetünk többféle terméket is. Például az Everyoung sportkrémet, az izsóp-paprika sportgélt, de remek választás a Reishi elnevezésű termék is, ezáltal még tápanyagokat és a regenerációt elősegítő gyógynövény hatóanyagokat is bejuttatunk.

Ezek a készítmények az edzés előtt alkalmazandók abból a célból, hogy ezzel is elősegítsük az izmok ellazulását, könnyebb bemelegítését, nem mindegy azonban, hogy milyen komponensű terméket választunk. Lehetőleg kerüljük a szintetikus összetevőkben gazdag, kőolaj alapú sportkrémeket, és döntsünk inkább a természetes változatok mellett. 

Mindegyikben megtalálhatók vérbőséget fokozó összetevők, ennek következtében az alkalmazott területen a kapillárisok véráramlása növekszik. A vérkeringés serkentésével tehát az adott területre nagyobb vérmennyiség jut, s így az izmok pillanatok alatt “bemelegednek”. Ebben az állapotban rugalmasabbak, lazábbak, és jól tűrik a nagyobb igénybevételt is.

Mi a baj a rugalmatlan izmokkal? 

A hideg, merev izmok jóval sérülékenyebbek, az izomrostok kevésbé rugalmasak, így elegendő egy rossz mozdulat, egy nehezebb gyakorlatsor, és máris megvan a baj. Nyúlás helyett szakadnak, megsérülnek. Ellenben a meleg izmok rugalmasabbak, nyúlékonyabbak, így csökken az esélye a károsodásuknak, sőt, az izomláz megjelenésének is.

Bár sokan a mai napig elbagatellizálják az edzés előtti “kötelező” bemelegítést, mégis legalább annyi veszélyt hordoz ennek elmulasztása, mint a helytelenül végzett edzési gyakorlatok vagy a túl nagy megterhelés, átmenet nélkül.

Ne hagyjuk ki ezt a fontos teendőt, tekintsük a testmozgás nulladik lépésének, és biztosak lehetünk benne, hogy izmaink meghálálják.

Bioaktív komponensű komplex sportkrém

A BIOLA Everyoung Sportkrém rozmaring olaj és paprika kivonata révén fokozza a szövetek fittségét, tartalmazza továbbá orvosi somkóró kivonatát, szegfűszeget és fenyő illóolajat. A szegfűszeg jól ismert fájdalomenyhítő hatásáról. Alkalmazzuk a készítményt az intenzív edzéseket követően is, ne csak bemelegítéshez. Az izmaink nemhogy hálásak lesznek, de egész testünk, mintha újjászületne a frissítő testedzés után.