8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
10°
Szombat
14°
2023.12.06. szerda, Miklós
filter.hu filter.hu

A kriptovaluták hatással vannak a főbb iparágakra? Az alábbiakat tudjuk

Világszerte egyre több vállalkozás és vállalat alkalmazza a kriptovalutát; sokan használják a kriptovalutát digitális valutaként, mint befektetési, tranzakciós és célú eszközt. Akárcsak a többi üzleti célú befektetés és vállalkozás, a kriptopénz üzleti célú felhasználása is lehetőségeket és kockázatokat rejt magában. A vállalatoknak és a befektetőknek tehát figyelembe kell venniük és meg kell érteniük a befektetés és a vállalkozás lehetséges kimeneteleit.

A kriptovalutával együtt a blokklánc rendszert is kiemelték. Ez az új, összetett technológia sokféle módon tud segíteni. A blokklánc rendszere ismert arról, hogy kibertámadástól védett és ugyanakkor a tranzakciókat átláthatóvá teszi. Sok technológiai vállalat, üzlet és kormány vizsgálja a blokklánc rendszert és elemzi, hol tudják ezt a technológiát hasznosítani. 

Pénzügyi intézmények

A pénzintézetek vagy bankok az egyetlen lehetőségünk, ha pénzt küldünk vagy fogadunk bárkitől. A bankok általában díjat számítanak fel minden tranzakció után, amit elvégezünk, azonban ez sokat igényel és nem túl biztonságos. Az egyik előnye a blokkláncnak az ilyen banki rendszerekkel szemben az a biztonság, amit nyújt. Ez könnyen cáfolható a legújabb kriptó csalások és csalások miatt, ami miatt a kereskedők megkérdőjelezik a választásaikat. Ez a probléma megoldható egy megbízható platformmal, mint például a https://www.immediate-connect.app/hu/. Ez nemcsak megvédi Önt és az adatait, hanem nagyban előnyére válik kriptós utazásának is!.

A blokkláncrendszerrel azonban közvetlenül üzenhetők lesznek a valuták a világ minden tájára sokkal alacsonyabb díjak mellett. Ezzel párhuzamosan a tranzakciókat átláthatóvá teszik és különböző hálózati validátorok fogják ellenőrizni. Ezáltal megszűnik a harmadik fél szerepe a tranzakcióknál. Már elérhetőek e-pénztárcák és alkalmazások is, amelyekkel bankfiók nélkül is végezhetsz peer-to-peer pénz vagy kriptopénz utalásokat.

A bankok is vizsgálják, hogy hogyan használhatják ki a kriptovalutákat befektetésként. Valójában olyan pénzintézetek vagy bankok vannak, amelyek most befektetnek kriptovalutába. Ez csak azt jelenti, hogy idővel a kriptovaluta is részévé válik pénzügyi rendszerünknek, amelyet mindennapi életünk során használhatunk.

Kiberbiztonság

A technológia korában rengeteg új fejlesztés történt, de még mindig nincs egyetlen iparág sem biztonságban a kiberbiztonság fenyegetéseitől. Minden, ami az internetre van regisztrálva, konfigurálható és feltörhető; a hackerek mindig találnak módot az információkhoz való hozzáférésre. Még a legnagyobb technológiai vállalatok hálózata is folyamatos veszélyben van; nemcsak a vállalatok, hanem a nagyszámú fogyasztó és a rendszerükben tárolt adatok is.

A blokklánc technológia annyira összetett, hogy még senki sem tudta feltörni azt. A blokklánc decentralizált rendszerei nagy segítséget jelenthetnek azokban az iparágakban, ahol nagy biztonság szükséges. A kriptovaluták esetében az összes információ egy decentralizált rendszerben van tárolva. Minden információ validálva és titkosítva van egy összetett algoritmussal, ami megakadályozza a feltöréseket még a legvéresebb támadások esetén is.

Egészségügy

Az egészségügyi osztály azok közé tartozik, amelyek sok tárolást és rendszert igényelnek az összes információhoz. Ezenkívül, mivel az egészségügyi rendszer információit egy központi hálózaton tárolják, könnyen hozzáférhet bárki nagyon személyes információihoz.

A blokklánc-hálózatok segítségével a kórházak és egészségügyi intézmények tárolhatják a betegek legbizalmasabb adatait is. A blokklánchálózat továbbá elháríthatja a központi adatbázisban történő tárolás szükségességét. Az információk keresése a blokklánc-hálózaton gyors lenne. Ebben a folyamatban az egyik adatblokkot összekapcsolnák egy másik blokkal, amely az egész blokklánc-hálózaton terjedne szét; így a hackerek nem férhetnének hozzá az információkhoz a hálózaton. Az Egyesült Királyságban már két kórház használja a blokklánc technológiát és követi nyomon a vakcinák bevezetését. Valóban nagyban segít a biztonságban és a bevezetés átláthatóságában.

Kormány

A kormányzat az egyik felső iparág, amely figyelemmel kíséri a blokklánc hálózatot és a kriptovalutát is. Valójában ez az, hogy a blokklánc rendszer erős biztonsággal rendelkezik, és bárkinek átadható. Ez sok segítséget nyújthat a legbizalmasabb adatok tárolásában és a tranzakciók végrehajtásában is.

A blokkláncrendszerek drámaian használhatók választások során. Jelenleg a legtöbb ország még mindig nyilvános és állami ellenőrző eszközöket használ. És gyakran ezek az eszközök beállíthatóak vagy feltörhetőek, ami nagy veszélyt jelent a nemzetek számára. A blokklánc technológia alkalmazásával nagyban fokozható a választások során a biztonság és átláthatóság.

Eközben a kriptovaluták terén számos ország befektetett és támogatott néhány jelentős kriptovalutát. Bár a kriptopénzek decentralizáltak, és nem állnak semmilyen kormány irányítása alatt, a nemzeti kormányok már vizsgálják, hogyan tudnák bevonni a kriptopénzeket a pénzügyeikbe.

A technológia korában minden digitális, és ez az, amit néhány ország várt és ezért néhány ország saját kriptovaluta-típus létrehozásával kísérletezik. Jelenleg Szingapúr, Szenegál, Ecuador és Kína már kifejlesztettek saját kriptopénzt, míg Japán, Oroszország és más országok is erre törekednek. Ez nem helyettesíti a hagyományos fizikai pénzt vagy pénzügyi segítséget. Inkább arról szól, hogy kipróbálják, hogy az emberek és az egyének hogyan reagálnak, ha a kriptopénz része lesz a jövőbeli pénzügyi rendszernek.

A kriptopénzek és blokklánc technológia fejlődésével sok lehetőség és kockázat merülhet fel az iparágakban és minden másban is, de fel kell készülni az ilyen változásokra. Mivel mind a kriptopénzek, mind a blokklánc technológia újak a világban, a társadalom kezdetben szkeptikus lehet, de a megfelelő felhasználással a kriptopénzek és blokklánc technológia valóban sok módon segíthet nekünk.

Sok magánszemély is befektet a kriptopénzbe, mert látják, hogy a nagy iparágak e fajta pénzügyi rendszer és technológia megszűréseit kutatják. Mint ahogy a nagy iparágak és a kormány is tisztában van a kriptovaluták ingadozásával és kockázatával, az egyéni befektetőknek is fel kell készülniük a befektetés esetleges kimenetelére.