12 °C, Budapest
12 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.09. szombat, Natália
filter.hu filter.hu

Létezik polikarbonát medencefedés egyoldali sínszerkezettel is?

A divatos és dekoratív polikarbonát medencefedések több szegmensből tevődnek össze. A mozgatást, a tetőelemek eltolását a sínszerkezet teszi lehetővé, amely alapvetően 2 oldalon kerül elhelyezésre, de vannak változatok, amelyek egyoldali szerkezettel is kérhetők.

Sokszor sín nélküli medencefedésként említik, ez azonban nem fedi a valóságot, mert egy oldalon rendelkezik a mozgatást segítő sínnel. Masszív, önhordó fedéstípusoknál elegendő az egyoldali sín, így például WPC burkolatra telepítve diszkrét megjelenésű és esztétikus.

Amennyiben Te is boldog medencetulajdonos vagy, és még nem rendelkezel fedéssel, ideje megfontolnod egy elegáns polikarbonát medencefedés beszerzését a Polikingtől!

Egy saját kerti medence nem csak öröm

Ma már egyre többen engedhetnek meg maguknak saját kerti medencét, így zsúfoltság nélkül, helyben és kényelmesen élvezhetik a nyarakat a családdal és a barátokkal. A medencének a gyerekek örülnek a legjobban, már csak azért is, mert a karbantartás rendszeres és időrabló feladatát nem nekik kell végezniük.

A telepítésnél érdemes néhány dologra odafigyelni, és megtalálni a legideálisabb helyet a kertben. Praktikus, ha nem árnyékba kerül, nincs fa a közelében, de a teraszról is könnyen megközelíthető.  

A medence karbantartása sarkalatos pont, sok kertben emiatt válik előbb-utóbb használaton kívülivé. A víztisztítás elhanyagolható elfoglaltságot jelentene, ha a medencét kezdetektől optimális fedéssel látnák el, hogy a szennyeződések ne tudjanak a vízbe jutni. 

Szavazz a polikarbonát medencefedésre!

A medencék a fedéssel válnak egésszé, kényelmesen használhatóvá. A dekoratív polikarbonát fedésnek több előnye is van:

  • Ellenálló a törésekkel, ütésekkel szemben.
  • A párolgás megszüntetése révén megtartja a medence vizének hőfokát, ezáltal megnöveli a fürdési szezon időtartamát.
  • Gátolja az algásodást, így kevesebb vegyszerre van szükség.
  • Távol tartja a különféle szennyeződéseket, csökkenti a karbantartásra fordított időt.
  • Biztonságot nyújt, megakadályozza a kisgyerekek, háziállatok vízbe esését.

A polikarbonát fedés cellás, illetve üvegszerű, átlátszó változatban is kérhető, így rendkívül dekoratív eleme lehet a környezetének.

A tető mozgatása

A használat céljának megfelelően különféle magasságú tetők közül választhatsz. Valamennyi medencefedés váza masszív alumínium profilokból készül, amelyek könnyű, formatartó szerkezetet alkotnak.

Rendszerint a medence két oldalán elhelyezett extra lapos alumínium sínrendszer biztosítja a több szegmensből álló tető könnyű mozgathatóságát. Szögletes fedéstípusok esetén kérhető egyoldalas szerkezettel is.

A sínszerkezet nemcsak a görgethetőséget biztosítja, hanem viharbiztonsági rendszerként is működik, védelmet nyújt a szél ellen, hogy az ne tudja letépni az egyes szegmenseket.

Amennyiben egy kerti medence boldog tulajdonosa vagy, nem lehet kérdés egy az ízlésednek, a környezet stílusának és a céljaidnak megfelelő elegáns polikarbonát medencefedés beszerzése.