9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
10°
Szombat
14°
2023.12.06. szerda, Miklós
filter.hu filter.hu

Tanácsok egy álláshirdetésre történő jelentkezéshez

Az álláskeresés egy rendkívül stresszes időszak, amelyet mindannyiunk szeretne a lehető leghamarabb maga mögött tudni. Ehhez viszont nagyon sok időt és energiát kell belefektetni a dologba. De szerencsére ma már nem a helyi újságok apróhirdetési rovatait kell böngészni, hanem a a keresés során a segítségünkre van az internet.

Hogyan találjuk meg a számunkra legmegfelelőbb munkát?

A számunkra legideálisabb munka megtalálásának sikerességét nézve talán az az egyik leglényegesebb dolog, hogy őszintén tudjuk mérlegelni azt, mit is szeretnénk pontosan. 

Ha például szeretjük a növényeket, és szívesen részt veszünk azok termesztésével, illetve értékesítésre történő előkészítésével kapcsolatos munkákban, akkor egy növénytermesztő álláslehetőség Szolnokon az élelmiszeriparban nagyszerű választásnak bizonyulhat.

Abban az esetben pedig, ha mi is megfelelünk a hirdetésben felsorolt követelményeknek, vagyis rendelkezünk például érettségi bizonyítvánnyal, B kategóriás jogosítvánnyal, felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel vagy jó kommunikációs és szervezői készséggel, akkor máris belekezdhetünk a pályázatunk beadásába.

De Szolnokon egyébként nem csupán ebben az iparágban helyezkedhetünk el, hanem kedvünkre válogathatunk a szakács, a cukrász, a szállodai recepciós, vagy a termelési munkák között, amit remekül példáz a Szolnokállás munkakínálata.

Így növelhetjük az esélyeinket munkakeresés során

Bármennyire is úgy érezzük a hirdetés elolvasása után, hogy ezt a pozíciót szabályosan ránk szabták, érdemes bebiztosítani magunkat, és egyszerre több álláshirdetésre is jelentkezni. Így ugyanis jelentősen megnő annak az esélye, hogy rövid időn belül találunk majd egy szuper munkát.

Javaslatok a pályázati anyag összeállításához

A CV és a motivációs levél a jelentkezés két legfontosabb eszköze, így semmiképpen sem szabad félvállról venni a megírásukat. Mindkettőt úgy kell összeállítani, hogy azok minél egyedibbek legyenek, mivel csak így tudjuk felkelteni a HR-es figyelmét. 

A fentebb is említett növénytermesztő álláslehetőség ugyanis rendkívül népszerű az álláskeresők körében, így egyáltalán nem ritka az, hogy egy-egy ilyen hirdetésre akár több száz pályázati anyag is beérkezhet.

Az önéletrajzban mutassuk be, hogy milyen, a pozíció szempontjából releváns munkakörökben dolgoztunk korábban, és mik az erősségeink, illetve hogy milyen tapasztalatokkal rendelkezünk. A motivációs levélben pedig hangsúlyozzuk ki minél jobban azt, hogy miért is szeretnénk a növénytermesztő pozícióban elhelyezkedni, és miért vagyunk alkalmasak a betöltésére.

Arra viszont fontos, hogy ügyelni, hogy ne az önéletrajzban szereplő dolgokat ismételjük, hanem inkább arra koncentráljunk, hogy a komptenciánkat és az eredményeinket minél részletesebben bemutassuk.

Végül pedig, ami a legeslegfontosabb, hogy csakis valós dolgokat írjunk le magunkról mindkét dokumentumban. Ha ugyanis lódítunk bennük, akkor az a személyes interjú során hamar kiderül majd.