13 °C, Budapest
13 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.09. szombat, Natália
filter.hu filter.hu

Útmutató a kezdő airsoftosoknak

Az airsoft az utóbbi években igazán nagy népszerűségre tett szert, és ezen mi egy cseppet sem csodálkozunk, mivel ez a tevékenység rendkívül változatos, nem igényel nagy fizikai erőnlétet, de mindeközben mégis biztosítja számodra az egészséges testmozgást. Közben ugyanis a versenyzőknek sokat kell futniuk, ugraniuk, mászniuk vagy akár kúszniuk.

Azt a hatalmas adrenalinlöketet pedig még nem is említettük, amely akkor kerít hatalmába, amikor a csapatoddal közösen elkezded kiiktatni vagy “lelőni” az ellenséget, és végrehajtjátok a közös küldetést.

A felszerelés legfontosabb része a fegyver 

Bár az airsoft fegyver külsőre egy nagyon valósághű, éles lőfegyvernek tűnik, de annyiban különbözik tőle, hogy kicsi, műanyag vagy biológiailag lebomló BB-ket használ. Így az Combat Zone-nál kapható airsoft fegyverek vásárlása és használata teljes mértékben megengedett, és nem igényel semmilyen formalitást.

Milyen airsoft fegyver javasolt egy kezdőnek?

Abban az esetben, ha még csak most kezdesz el ismerkedni az airsoft világával, akkor a legideálisabb választás számodra az akkumulátorral működő, belsejében pedig egy zárt fogaskerékházzal ellátott elektromos airsoft fegyver.

Ezek a típusok ugyanis akár éveken át gond nélkül tudnak működni, ha nincsenek extrém környezeti hatásnak kitéve. Ide sorolhatók például az amerikai M4 és M16, illetve az AR15 platformot használó és Kalasnyikov rendszerű fegyverek. 

Amennyiben viszont már gyűjtöttél némi tapasztalatot a játékban, és nagyon jól is célzol távolról, akkor érdemes beszerezni egy mesterlövész puskát, amelyhez a szakértők minden esetben a nehéz BB-ket ajánlják. 

Ha azonban szívesebben töltöd be inkább a támogató lövész szerepét, és úgy érzed, hogy megbirkózol egy masszív és nehéz fegyverzettel, akkor a géppuska választása az ideális megoldást. Ha pedig épületharcra is sor kerül a játék során, akkor egy gázos, vagy rugós működésű shotgun mellett érdemes letenni a voksodat.

Hogyan készülj fel az első játékodra?

Mivel az airsoft ekkora népszerűségre tett szert, így biztosan találsz majd a környékeden olyan szervezőt, aki játékokat indít. Ezekhez egy bizonyos összeg befizetése után lehet csatlakozni, ami leginkább a helyszín bérlésének a költségeit fedezi.

Az eseményre pedig neked kell vinni a saját fegyveredet, némi lövedéket és védőszemüveget. De egyes esetekben lehetőség van arra is, hogy a szervezőtől bérelj fegyvert. Ez főként azoknak hasznos, akik szeretnének meggyőződni arról, hogy valóban nekik való-e ez a sport, mielőtt kiadnának egy tetemesebb összeget az airsoft puskáért.

Ha pedig mindezek után úgy döntesz, hogy szeretnél több játékon is részt venni, akkor bővítheted a felszerelésedet egy térdvédővel, egy taktikai mellénnyel vagy akár egy teljes egyenruhát is beszerezhetsz.