7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
10°
Szombat
14°
2023.12.06. szerda, Miklós
filter.hu filter.hu

Megfelelő védőfelszereléssel a biztonságos száguldozásért

Függetlenül attól, hogy quadozásról vagy motorozásról van szó, elengedhetetlen az ideális védőruházat és motoros viselet hordása. Szerencsére ma már viszonylag könnyedén beszerezhetőek, és elég széles palettával van dolgunk, ahol minden egyes testrészünket maximális védelemmel láthatunk el.

Miért kell védőfelszerelést hordani?

Tehetnénk fel ezt a költői kérdést, amire valószínűleg mindenki tud választ adni, de nem lehet eleget beszélni róla, hisz a mai napig hallani arról, hogy valaki félvállról veszi ezt a területet. A kiegészítők elsődleges feladata, hogy minden helyzetben védjék a fontosabb testrészeinket a kisebb-nagyobb sérülésektől. A beszerzésük egyszerű, köszönhetően a Szigetmotor motoros ruházat kategóriájának is.

Nem kell ahhoz száguldozni, hogy nehéz helyzetbe kerüljünk, esetleg kicsit megcsússzon a jármű, vagy egy kisebb borulás előforduljon. A védőfelszereléseket minden helyzetre felkészítették, hogy ne csak a súlyos sérülésektől védjenek meg minket, de a karcolásoktól, könnyebb zúzódásoktól is.

A quadozás és a cross motorozás ma már teljes mértékben biztonságosnak mondható, nem hiába ajánlott a felnőttek mellett a gyerekeknek is. Ez a fejlett védőfelszereléseknek köszönhető, amelyekhez több eszköz is tartozik: ott van például a motoros kabát, amelyek különböző méretben és kialakításban érhetőek el. 

Miért is van szükség eltérő változatokra? Mert a gyerekek testfelépítése eltérő a felnőttekhez képest, így ott teljesen máshol van a hangsúly, például a gerincük sokkal speciálisabb védelmet igényel.

Védjük a legsérülékenyebb pontokat

Természetesen nemcsak motoros kabátra van szükség, hanem sok más kisebb-nagyobb kiegészítőre is. Idetartoznak például a kesztyűk és védőszemüvegek is. Előbbi azért fontos, mert elég intenzív mozgásfajtáról beszélünk, aminél elengedhetetlen a stabil fogás. Továbbá a kézfejeket védeni kell a különböző ütésektől. Ezek a kesztyűk kifejezetten úgy lettek megtervezve, hogy a viselésük kíméletes legyen a bőrhöz.

A védőszemüvegekre nemcsak akkor van szükség, ha nem egyedül motorozunk, quadozunk. Mozgás közben rengeteg kavics, faág és más apróság fog felverődni, így a szemünk védelmére kifejezetten oda kell figyelni. Végül, de nem utolsó sorban ott van talán az egyik legfontosabb, a megfelelő sisak kiválasztása, amivel védhetjük a fejünket.

Kérjük ki szakértő véleményét

Ha védőfelszerelés, akkor a minőség és a hatékonyság a legfontosabb szempontok. Itt egyáltalán nem érdemes a legolcsóbb megoldásokat keresni, hisz a testünk védelméről beszélünk. A rossz minőségű termékek nem fogják megfelelően elhárítani a veszélyeket, könnyebben és gyorsabban elhasználódnak, így még egy kisebb borulás során is nagyobb valószínűséggel üthetjük meg magunkat.

Azt, hogy pontosan melyik terméket válasszuk, ajánlott egy szakértőt vagy az adott oldal, hely eladóját megkérdezni, hogy garantáltan a legjobbat válasszuk.