13 °C, Budapest
13 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.09. szombat, Natália
filter.hu filter.hu

Hatékony tippek kiskamaszok gyerekszobájának berendezéséhez

Az ifjúsági bútorok kínálata olyannyira széles manapság, hogy egyes szülők azt gondolják, gyerekjáték lesz megtalálni azokat a darabokat, amelyek egyaránt megfelelnek a praktikussági szempontoknak és a gyermek ízlésének is.

De egyből megváltozik a véleményük, ha meglátják például a Csingiling Gyermekbútor ifjúsági bútor választékát, ahol kapásból hatféle bútorszett és rengetegféle ágy található. Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben adunk néhány tippet, amelyek betartásával tökéletes szobát tudsz majd varázsolni a tinédzserednek.

Fontos, hogy a bútorok tükrözzék a gyerkőc ízlését

A gyermeked csak akkor fogja komfortosan érezni magát a szobájában, és magáénak érezni a helyiséget, ha annak képéről a saját stílusa tükröződik vissza. Így jó ötlet lehet vele együtt átnézni a fentebb is említett webáruház kínálatát, és teret adni kicsit az ízlésének.

Ez különösen a színek tekintetében rendkívül fontos. Előfordulhat ugyanis, hogy téged megfogott a System Git illetve Nero ifjúsági bútor szett letisztultabb színvilága, de ő egy sokkal színesebb és vidámabb berendezésre vágyik, mint amilyenek például a System Guliver szett elemei.

Milyen bútorokra van szükség a gyerekszobában?

Bár a fentebb említett bútor szettek minden olyan alapvető berendezést tartalmaznak, amelyre egy ifjúsági szobában szükség van, de természetesen nincsen kizárva az sem, hogy ezeket külön-külön vásároljátok meg.

Először is szükségetek lesz ágyra, ami lehet egy szimpla egyszemélyes ágy, de akár egy nagy francia- vagy egy galériaágy is. A döntést itt leginkább az egyéni ízlés és a rendelkezésre álló hely mérete határozza meg.

Aztán szükség lesz még egy vagy akár több szekrényre is, hogy legyen egy hely, ahol majd a gyerek tudja tartani a ruháit. Sőt, érdemes akár egy fiókos komódba is beruháznod, amely nagyszerű lesz majd a zoknik és az alsóneműk tárolására.

Az íróasztalról sem feledkezhetsz meg!

Mivel ez az a hely, ahol a gyermeked kényelmes meg tudja írni az iskolában kapott házi feladatot, és fel tud készülni a dolgozatokra, így az íróasztal központi elemként szolgál majd a gyermeked szobájában. Fontos, hogy ezen minél tágasabb legyen a hely, és sok tárolóhellyel rendelkezzen.

Végül szükség lehet még néhány játéktárolóra is

Ha még a gyermeked nem érte el azt a kort, amikor már túl cikinek érzi a játékokat és a különböző hobbikelléket, akkor ezeknek az elpakolásához szükség lehet még néhány tárolódobozra vagy polcrendszerre. A segítségükkel ugyanis úgy tudsz rendet varázsolni, és eldugni mindent szem elől, hogy azok mégis kéznél legyenek, és ne kelljen őket keresgélni.

Ha betartod az alábbi tippeket, akkor biztosan sikerül majd egy olyan ifjúsági szobát berendezned, amely amellett, hogy a gyermeked magáénak érzi, még praktikus is egyben.