30 °C, Budapest
30 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
20°
Kedd
24°
2023.09.23. szombat, Tekla
filter.hu filter.hu

Mik azok a megújuló email riportok?

A megújuló email riportok hasznosságával annak ellenére is viszonylag kevés vállalkozásnál vannak tisztában, hogy látványos hatékonyságnövelést eredményezhetnek a céges marketing kampányokban.

Ennek fényében nem is lehetett kérdés, hogy külön bejegyzést szentelünk a témakörnek. Máris megmutatjuk tehát, hogyan is működnek ezek a riportok, és miként lehet őket hasznosítani a mindennapokban.

A megújuló email riportok lényege és legfőbb hozzáadott értéke

Magából az elnevezésből sejthető minden bizonnyal, hogy a marketing automatizmusok és tömeges email, illetve sms küldéseknek a nyomonkövetéséről van szó. A külön sajátosság, hogy ez centralizált formában tud működni.

Nyilván szükség van hozzá egy olyan fejlett eszközre, amit például egy MiniCRM féle projektmenedzsment szoftver testesíthet meg. A legfőbb hozzáadott érték pedig nem más, minthogy a riportok monitorozása centralizáltan valósulhat meg.

Ennek különösen akkor jelentkezhet a hasznossága, hogyha relatíve hosszabb ideig tartó vagy akár folyamatosan futó kampányok futnak a működés egyes területein. Mindjárt megnézzük a hasznosulást a gyakorlatban is.

Miként lehetnek előnyösek a megújuló email riportok a mindennapok során?

A gyakorlati alkalmazás első feladata a vizsgálni kívánt időszak kiválasztása. Amint ez megtörténik, a rendszer automatikusan összeveti a vizsgált periódust egy azt megelőző, ugyanolyan hosszúságú időtartammal. 

Mi lesz ennek az előnye? Az, hogy transzparensen látni lehet a két időszakra vonatkozóan a kampányokban szereplő adatlapok, megnyitások, kattintások, SMS küldések és konverziók változásait. 

Magyarul feketén-fehéren ott lesz, hogy az eredmények pozitív vagy pedig negatív irányban alakultak inkább. Mindez másodpercek alatt válhat elérhetővé anélkül, hogy több eltérő helyről kellene összeollózni az adatokat.

Néhány példa a hasznosításra

Tegyük fel, hogy üzleti workshopon veszünk részt, és egy kampány keretein belül felhívunk minden résztvevőt, akivel beszéltünk. Bizonyos idő elteltével vissza tudjuk nézni, hogy megérte-e egyáltalán elmenni a rendezvényre.

Webshopot üzemeltetve akár az inaktív felhasználókat is meg lehet szólítani egy különleges akcióval. Miután lefutott a kampány, vissza lehet nézni másodpercek alatt, hányan vásároltak azok közül, akik az akcióról szóló emailt megkapták.

Sorolhatnánk még a példákat hosszan. A lényeg, hogy a megújuló email riportok rendszeres használata szintlépést jelenthet a céges működést tekintve. Éppen ezért megéri mielőbb lépéseket tenni annak irányába, hogy mielőbb szokássá formáljuk a használatukat.

Ezzel ugyanis sokkal jobban nyomon követhetővé válik egy-egy kampány tényleges hatékonysága és megtérülése. Anélkül, hogy ezzel a kelleténél több időnk menne el.