18 °C, Budapest
18 °C
Budapest
Holnap
17°
Holnapután
18°
Szombat
11°
2023.10.04. szerda, Ferenc
filter.hu filter.hu

Saját weboldal készítés tippek, ötletek

A marketingtevékenységek java átkerült az online térbe, így mind a kisebb vállalkozásoknak, mind a nagyobb vállalatoknak szüksége van professzionális online megjelenésre. Ekkor kerülhet előtérbe a saját weboldal gondolata. Kellő magabiztossággal kijelenthető, hogy napjainkban az a cég, amely nem rendelkezik online megjelenéssel, nem is létezik. Miért érdemes saját weboldallal rendelkezned? Mely információknak szükséges mindenképpen szerepelnie egy weboldalon? Hogyan legyen felhasználóbarát az oldalad? Segítünk benne!

Az alapvető információk gyűjtőhelye 

Egy minőségi, jól strukturált, könnyen kezelhető weboldalra iparágtól függetlenül minden vállalkozásnak szüksége van. A saját weboldalad tartalmazhat minden olyan információt, melyre célcsoportodnak szüksége van a vásárlási döntés meghozatalához. A struktúra összeállítása a te feladatod, azonban a honlap készítését érdemes a profikra bíznod!

Mely adatok szerepeljenek honlapodon?

Miért válasszon téged versenytársaiddal szemben? Mennyivel adsz többet számára termékeddel vagy szolgáltatásoddal? Miért vagy más, mint a többiek?

Érdemes minden olyan információt felsorakoztatnod, amely megkönnyítik a döntésüket és a fogyasztás felé terelgetik őket. Így az általános céges információkon túl - mint az elérhetőségek, a nyitvatartás vagy a cégprofil - érdemes részletekbe menően nyilatkozni termékeidről vagy szolgáltatásaidról, képeket és vásárlói véleményeket feltölteni a hitelesség érdekében. A weboldalon megjelenítheted további közösségi média felületeidet is, amely még inkább elmélyíti a kapcsolatot és megerősíti a kettőtök közti bizalmat. 

A bizalom és a szimpátia kiépítése 

Egy személyes hangvételű cégbemutató által válhatsz emberivé az érdeklődők számára. Így megtalálhatják veled a közös kapcsolódási pontot, megerősítve a szimpátiát. Egy cégbemutató videó által még közvetlenebb lehetsz, mindazonáltal, hogy az érdeklődő figyelmét is megragadhatod. Ekkor már érdemes segítségül hívni egy olyan kreatív marketing ügynökséget, akik kellő szakmai tapasztalattal rendelkeznek a területen.

Termékeidet szeretnéd részletesebben bemutatni? Egy unboxing vagy egy termékbemutató videó kiváló eszköze lehet! Szolgáltatásaidról adnál részletesebb képet? Mutasd meg kikkel dolgoztál már együtt, sorakoztasd fel partnereidet és gyűjts visszajelzéseket eddigi fogyasztóidtól.

A tökéletes weboldal egyszerű és letisztult

A lényeg, hogy a felhasználó képes legyen könnyedén elnavigálni a felületen, mindent rögtön megtaláljon, amire szüksége van. Weboldaladat kiegészítheted egy üzleti bloggal is, amely mindazonáltal, hogy segítséget nyújt célcsoportod számára problémáik hatékony megoldásában, SEO szempontjából is kifejezetten hasznos. Linkek és kulcsszavak tudatos alkalmazásával a Google találati listájában is előrébb kerülsz, aminek köszönhetően pedig egyre több érdeklődőhöz fog eljutni a vállalkozásod híre.