22 °C, Budapest
22 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
23°
Szerda
25°
2023.06.04. , Bulcsú
filter.hu filter.hu

Ha belekóstoltál, könnyen ott ragadsz!

Számtalan olyan eset történt már, ahol egy-egy munkavállaló belekóstolt a pénzügyi részleg munkájába, akár egy-egy ellenőrzés kapcsán nyújtott rendkívüli segítséget, akár csak az ideiglenesen megnövekedett feladatok kapcsán kellett az erőforrása, és a végén ott is maradt.

Persze nem eszik ilyen forrón a kását, hiszen a megfelelő végzettség nélkül szinte csak adatrögzítő lehetsz, de ki mondta, hogy nem tanulhatsz ki bármilyen releváns szakmát a munka mellett?

Pénzügy volt, van, lesz

Kevés olyan részlege van a vállalatoknak, amire ennyire szükség van, és ami teljesen mindegy, milyen évet írunk, pontosan ugyanolyan nagy szerepet tölt be. Így aztán ha most, 2023-ban úgy döntesz, hogy beiratkozol az Alfakapos.hu pénzügyi tanfolyamának valamelyikére, akkor nem kell attól tartani, hogy munka nélkül maradnál a jövőben bármikor is!

Minden vállalat pénzt termel, pénzből él, és mindegyik köteles betartani az érvényben lévő jogszabályokat, akár pénzügy, akár adózás vagy akár munkaadás szempontjából. Ezeket a területeket hivatottak lefedni a különféle pénzügyi képzések, amelyek során a jelentkezők elsajátítják az adott szakterület szabályait, hogy aztán tudásuk legjavát adva segítség a cégek legális működését.

De nézzük csak, mik közül választhatsz!

Mutatjuk hogy, merre indulhatsz:

  • Az adótanácsadó segít abban, hogy legálisan igényelj vissza pénzt, valamint segít eligazodni a különféle adónemek útvesztőiben.
  • A banki befektetési termékértékesítő bármelyik bankban elhelyezkedhet, onnan pedig indulhat felfelé a ranglétrán.
  • A biztosításközvetítő sosem fog unatkozni, hiszen biztosításra mindenkinek szüksége van.
  • A jövedéki ügyintéző a logisztikával foglalkozó cégeknél helyezkedhet el, és a különféle kereskedelmi szerződésekkel kapcsolatos engedélyeket és adóügyi, pénzügyi kötelezettségeket kontrollálja.
  • A tb-ügyintéző a munkavállalókkal kapcsolatos pénzügyi teendőit látja el.
  • A pénztárkezelő, valutapénztáros a nevéből adódóan pénztárosi munkaköröket tölthet be.
  • A termékdíj ügyintéző különféle termékekkel kapcsolatos kötelezettségeket teljesít a környezetvédelmi hatóságok felé.
  • A vállalkozási mérlegképes könyvelő a vállalkozások teljes pénzügyi rendjéért felel, a számlák, a szerződések kezelését alakítja ki, valamint az adóhatóság felé minden határidőt betartva rendezi a vállalkozás kötelezettségeit.
  • Vámügyintéző a nemzetközi szállítmányokkal kapcsolatos ügyeket intézi.

Ezenfelül akad pár részszakma is, melyet hely hiányában most nem tudunk taglalni!

Egy tanfolyamra vagy a kiváló fizetéstől!

Ha bármelyik fentebb felsorolt szakterület szimpatikus a számodra, akkor bátran kezdd el a tanfolyamot, amit az Alfakapos.hu szervez, és már végzettséggel a zsebedben keress magadnak olyan állást, amelyben kamatoztathatod és pénzre válthatod frissen szerzett tudásodat!