22 °C, Budapest
22 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
23°
Szerda
25°
2023.06.04. , Bulcsú
filter.hu filter.hu

Minden, amit a notebook táska sikeres vásárlásához tudni érdemes

Napjainkban a hordozható számítógépek divatja töretlen. Nem csoda, a tendencia afelé mutat, hogy a gépek mérete egyre jobban csökken, míg tudásuk folyamatosan nő, bővül. A mindennapi hatékonyság egyik kulcskomponense a kényelem. Többek között ezért nem mellékes, hogy milyen típusú táska szolgál kezes segítőtársként. Nem nehéz mellényúlni a hatalmas választékban, ám egy-két praktikus tanács megfogadásával a zsákutcák egy az egyben kikerülhetőek. Mutatjuk is őket!

1. A méret nagyon is lényeg!

Mindenekelőtt kezdjük a legalapvetőbb paraméterrel, a mérettel. Az ideális laptop táska már messziről felismerhető, ugyanis a gép nem lötyög benne, nem mozog ide-oda, ugyanakkor nincs is beszorítva. A biztonságos szállításnak ez alapfeltétele. Ha túlságosan nagy a mozgástér, az egyet jelent a sérülés kockázatával. Míg a túl feszes közeg szintén balesetveszélyes, aminek a számítógép ihatja meg a levét, s ez általában túlságosan költséges fordulat, amit jobb megspórolni. Megéri biztosra menni, aminek az egyetlen módja a paraméterek pontos ismerete. A saccolás, a körübelüli adatok nem tartoznak a megbízható módszerek közé. A gyártók szerencsére egyértelműen feltüntetik a gépek paramétereit, nemcsak colban, hanem természetesen centiméterben is. Ezek alapján nem nehéz kiválasztani a méret tekintetében ideális típust.

2. Mit jelent egyéni szinten a funkcionalitás?

Ez a kérdés első olvasatra furcsának tűnhet. Mert nyilván a táska célja a hordozhatóság megkönnyítése. Igen, ez tény, de már ez legfeljebb pusztán alapfunkciónak tekinthető. Viszont emellett megannyi egyéb kritérium is felmerülhet igényként. Mint például az egyéb eszközök tárolása. A pendrive-ok, a vezeték nélküli vagy vezetékes egerek, billentyűzetek, fej- és fülhallgatók, külső adathordozók, vagy éppen akkumulátorok épp úgy hozzátartoznak a laptophoz, mint a töltőkábel. Vagyis evidencia, hogy a legjobb, ha a személyes kelléktár tagjai egyetlen táskában elférnek. Így nem okozhat nehézséget a szállítás, és nem kell attól sem tartani, hogy valami otthon marad. A több fakkal ellátott, zsebes kialakítású modellek tökéletesek akkor, ha a cél az apparátus mobilizálása.

3. Vízlepergetős vagy sima?

A táska anyagát is célszerű úgy megválasztani, hogy az az egyedileg felmerülő mindennapi kihívásoknak megfeleljen. Van, aki nem igazán tartózkodik a szabad ég alatt notebook táskával a kézben. Ekkor igazából felesleges a vízlepergetésre odafigyelni, mert nem releváns. Ugyanakkor, aki azért jön-megy, akár szabadtéren is, annak lényeges felkészülni a váratlan helyzetekre. S bizony az eső bármikor úgy dönthet, hogy elered, a technikai kütyük pedig nem tolerálják jól a nedvességet. Ahogy egyébként az UV-sugárzást sem. Száz szónak is egy a vége, olyan alapanyagú alternatívában ildomos gondolkodni, ami a felmerülő külső hatásokkal könnyedén szembeszáll.

4. Irodaszerek, papírok és egyebek is útra kelhetnek?

Sokan a fél irodát a táskájukban cipelik, számukra nemcsak relevancia, hanem konkrét elvárás, hogy az irodaplus.hu papír írószer webáruház felületéről megvásárolt termékek egy része is beleférjen a táskába. Dokumentumok, papírok, írószerek. Kétségtelen, hogy ezek nélkül nem élet az irodai élet. Ebben az esetben megéri olyan variációt választani, ami külön fakkokkal is rendelkezik például a papírok, vagy éppen az írószerek számára.

5. A stílusosság is sorban állhat a figyelemért?

Természetesen! Bár a végére hagytuk a megjelenést, annak fontosságát, de tapasztalatból tudjuk, hogy a táska legalább annyira stíluskellék, mint praktikus kiegészítő. A szín és a fazon kiválasztását ezért jó, ha nem tarkítják kompromisszumos megoldások.