22 °C, Budapest
22 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
23°
Szerda
25°
2023.06.04. , Bulcsú
filter.hu filter.hu

Futballsztárok, akik majdnem más hivatást választottak

Számos labdarúgó van, akinek a karrierje alakulhatott volna teljesen máshogy, de végül mindannyian a futballpályán váltak sztárrá.

Jamie Varda karrierje nagyon későn indult be, amikor egyes tehetségek már befutnak, ő akkor még félamatőr szinten játszott -a Bet 365 adatai szerint- a Stocksbridge Park Steels csapatában az angol 7. osztályban. Ezért természetesen a labdarúgás mellett mással is kellett foglalkoznia az azóta már 26-szoros angol válogatott támadónak. Varda amellett, hogy rugdosta a gólókat, technikusként dolgozott egy gyárban, ahol orvosi síneket készített. Nagy szerencséjére 2012-ben a Leicester City csapatához került, így ott hagyhatta a gyárat, a 2015-16-is szezonban pedig -a 20Bet fogadás oldal adatai szerint- megnyerte a Premier League-t a csapattal és az év játékosának is őt választották meg. Emellett a 2019-20-as idényben a góllövőlistát is megnyerte.

Zinadine Zidane játékosként elkápráztatta a futballrajongók millióit, az elegáns játékstílusát és elképesztő technikaiképességeit nem lehetett nem szeretni. A futballtörténelem egyik legnagyobb ikonjáról az már kevesebben tudják, hogy korábban futár szeretett volna lenni. „Amikor kicsi volt, volt egy fickó, aki árut szállított a közeli kisboltokba, amik mellett játszottunk. Minden alkalommal a segítségünket kérte, szerettem ezeket a pillanatokat, szerettem segíteni neki és akkor azt mondtam, hogy egy napon én is ezt a munkát szeretném végezni. Vannak gyerekek, akik tűzoltók akarnak lenni, de én futár szerettem volna” – nyilatkozta korábban a francia legenda.

Nehéz elképzelni, hogy Cristiano Ronaldo nem csak a futballban gondolkodott az egész életében, pedig így van. Amikor megkérdezték őt, hogy mit gondolt arról fiatalon, hogy milyen munkája lesz majd 35 évesen, ez válaszolta: „35 évesen? Azt hittem, hogy halász leszek Madeirán. A futball eszembe se jutott. Profi labdarúgó akartam lenni, de nem gondoltam, hogy mindazt megnyerem, amit mostanra megnyertem.” Ronaldo egyéni és csapatcímeit fölösleges is lenne elkezdeni felsorolni, mert mindent megnyert nagyjából, amit csak lehet és számtalan rekordot is tart. A futballtörténelem egyik legnagyobb játékosa, de nem mindig nézett ki úgy, hogy ez így lesz.