21 °C, Budapest
21 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
23°
Szerda
25°
2023.06.04. , Bulcsú
filter.hu filter.hu

Kérdéseid vannak a LEGO készletekről? Itt a megoldás!

A LEGO építőkockák világszerte ismertek, ám azzal már kevesebben vannak tisztában, hogy honnan és hogyan indult világhódító útjára a márka. Történt ugyanis 1932-ben, hogy egy dán asztalos mester, Ole Kirk Christiansen fa játékok gyártásával foglalkozott, amelyeket LEGO névre keresztelte. A fa helyett később – főként anyagi okok miatt- műanyagra váltott. Az építőkockák tetejére bütykök kerültek, aljuk pedig az összeilleszthetőség érdekében lyukas volt. Az így összerakott kockák stabil elemeit képezték a felépíteni kívánt épületnek.

Hamarosan elképesztő népszerűségre tett szert a márka, főleg, hogy az egyes sorozatok, kollekciók elemei egymással is kiválóan társíthatók voltak. A gyerekszobák gyűjteménye egyre gazdagodott a LEGO építőkockákkal. Napjainkban az aktuálisan menő filmek, mesék szereplőivel, helyszíneivel éppen úgy találkozhatunk a márka kínálatában, mint az elsősorban felnőtt rajongóknak szóló gyűjtői példányokkal.

Filmes újdonságok és a mesék világa várnak!

A LEGO kollekciói között a Ninjago izgalmas világa, a Star Wars látványos űrjárművei mellett megelevenednek Harry Potter varázslatos kalandjai, a Friends bájos helyszínei. A Jurassic Word szerelmesei, az Avatar rajongói éppen úgy megtalálhatják számításukat, mint a Marvel filmek szereplői. A Minyonok-játékkészlet a kicsik tetszését garantáltan elnyeri, a LEGO City pedig tulajdonképpen alapnak számít minden gyermekszobában.

A LEGO mint befektetés?

Tudtad, hogy a LEGO kiváló befektetésnek is számít? Pedig így van. A gyűjtők a már elsőkézből nem elérhető példányokért komoly összegeket hajlandóak fizetni. Nem véletlen, hogy egyre többen gondolnak a ma is borsos áron elérhető készletekre úgy, mint egyfajta befektetési eszközre. A hiánytalan, vagy akár bontatlan készletek 10 év alatt akár megtízszerezik árukat, ez pedig egy már most is több százezres készletnél néha a millióhoz közeli értéket tesz ki. Ugye nem is rossz, hogy tulajdonképpen „csak” játékokról van szó?

Informálódj hiteles forrásból!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a LEGO tipikusan az a márka, ami idővel csak növeli értékét. Könnyen tájékozódhatsz arról, hogy egy kiszemelt kollekció elérhető-e még bárhol, vagy már csak másodkézből érdemes keresgélni az online piactéren. A jól játszani weboldalon részletes információkhoz juthatsz a LEGO kollekciókról, a valaha elérhető készletekről, és a várható újdonságokról is.

A személyesen felkereshető üzletekről a Google térkép vagy egyszerűen a kereső használatával tájékozódhatsz, így akár telefonon érdeklődhetsz arról, elérhető-e az üzletekben az aktuálisan keresett készlet. A pontos termékkódra hivatkozva egyértelműen beazonosítható, hogy mely LEGO készletre gondolsz. Ez egyébként akkor is hasznos segítségnek bizonyul, ha az online rendelés kényelmét használnád ki, és a webshopok ajánlatai között keresgélsz.

Miért szeretjük a LEGO-t?

Kreatív elfoglaltságot biztosít kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Elképesztő végeredmény születhet egy-egy prémium kategóriás készletből, ami a szoba, vagy akár az iroda előkelő dekorációs eleme lehet. Az egymással a végtelenségig kombinálható elemek mellett a minifigurák is kiemelt érdeklődésre tartanak számot, hiszen sokszor különleges darabokkal gazdagodhatnak a gyűjtők.

A világ legszebb építményeit is megalkothatod LEGO kockákból, de ha a Star Wars vagy a Harry Potter rajongója vagy, akkor sem kell lemondanod a LEGO kínálta lehetőségekről. Ami néhány évtizede még elképzelhetetlen volt, az ma az építőkocka készleteket kínáló szaküzletek és webshopok elmaradhatatlan kínálatában magától értetődő módon található meg. Fedezd fel a legózásban rejlő játék-élményt, és találj rá akár telefonos elérhetőségek útján új kedvencedre!