22 °C, Budapest
22 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
23°
Szerda
25°
2023.06.04. , Bulcsú
filter.hu filter.hu

Létezik tökéletes fogadás az online kaszinók világában?

A szerencsejáték nevében már eleve benne foglaltatik, hogy a dolog alapvetően a szerencséről szól, de mióta világ a világ, a szerencsejátékosok minden fortélyt kipróbálnak, hogy Fortuna istennő kezét legalább egy kicsit maguk felé irányítsák. A régi vadnyugati kaszinók világában az egészen elképesztő csalási kísérletek sem voltak ritkák, de mai, online kaszinók szerencsejátékosai kénytelenek sokkal szolidabb módon próbálkozni. Az olyan – részben játéktudást is igénylő – népszerű kaszinójátékok, mint a blackjack és a póker esetében van létjogosultsága a különböző játékstratégiáknak. A póker a tudás és az idegek játéka, főleg, ha valódi ellenfelek ellen játsszuk. Egy online kaszinóban azonban általában speciális változatokkal találkozunk, ahol a kaszinó (élő osztós játék esetén) vagy a számítógép (videópóker, RNG-s pókerjátékok) ellen kell játszanunk. Egy jó stratégia ismerete és némi számolási képesség birtokában sokszor tehetünk – ha nem is tökéletes, de – okos téteket. A statisztikai ismeretek itt nagyon fontos szerepet kapnak, és meghatározzák, mely kezeket éri meg megjátszani és miket érdemes inkább eldobni.

De a többi kaszinójáték, a rulett, a craps vagy a hatalmas rajongótábornak örvendő nyerőgépek már komolyabb fejtörést okoznak azok számára, akik tudatosan akarnak játszani és növelni próbálnák az esélyeiket. Az online kaszinók játékainak működési alapelvét képezi az úgynevezett házelőny, ezért a kaszinó hosszú távon mindenképpen nyerni fog, a játékosok pedig nagy átlagban 4-5 százalékkal kevesebb pénzzel szállnak ki a játékból, mint ahogy indultak.

Harc az átlag ellen

A kulcsszó azonban az átlag. A kaszinójátékokba beépített házelőny matematikai háttere atombiztos, azonban hatása csak hosszú távon érvényesül. Nagyon hosszú távon, nagyon sok mintán, ezért bátran mondhatjuk, hogy ha egy játékos pörget egy nyerőgépen néhányat, annak kimenete bármi lehet. Nekünk, játékosoknak ez a saját kis mikrovilágunk a meghatározó, mert a statisztika ugyan nem hazudik, de nincs is hatással mindenre.

Mi az, hogy tökéletes fogadás? Nyilván mindenkinek valamennyire eltérő elképzelése van róla. Van, aki a jackpotot akarja megütni egy progresszív jackpotos nyerőgépen, más számára azt jelenti, hogy pont az ő számába esik a rulettgolyó, van, akinek attól lesz tökéletes a játék, hogy elkapja a "flow”-t, vagyis folyamatosan nyerőben érzi magát. Ilyesmire természetesen csak akkor van lehetőség, ha sikerült kifogni egy jótündért vagy egyenesen az aranyhalat, aki teljesíti a kívánságainkat, azonban van a tarsolyunkban néhány tipp és ötlet, amik segítenek úgy fogadni, hogy akár tökéletes is lehet a kimenetele.

Fogadási tippek

  • Stratégiai tétek ruletten. Igen, mindenki tudja, hogy a rulett szerencsejáték, nincsenek hideg és forró számok, nincs hatodik érzék és a fekete kakas feláldozása sem segít. Létezik viszont az úgynevezett James Bond stratégia, amivel ugyan az esélyeink nem növekednek meg, viszont legalább az adott pörgetés lehetséges kimeneteleinek jó részét le tudjuk fedni vele. mivel az adott pörgetés egy egyedi esemény, egész jónak mondhatjuk, ha kétharmadnyi esélyünk van arra, hogy nyerünk valamennyit. Nézz utána és próbáld ki!
  • Fogadási stratégia / bankroll management. Távolról sem tökéletes, és nem is segít nyerni az egyes játékfordulókban, viszont arra jó, hogy a veszteségeinket fedezni tudjuk vele. Ha a játék (például rulett) elég változatos kimeneteleket produkál, akkor lassan, de biztosan növelhetjük a pénzállományunkat. Ilyen fogadási rendszerek a Martingale, a D’Alembert-rendszer, a Parlay vagy a Paroli rendszer. Olvasd el, mit érdemes tudni róluk és teszteld le, mit tudnak.
  • A volatilitás nyomában. Akik valamennyire járatosak a nyerőgépek világában, azok tudják, hogy a nyerőgépeknek az RTP értékük mellett fontos jellemzője a játék volatilitása. Ez lényegében annyit jelent, hogy a játék milyen gyakran és milyen nagy nyereményeket ad. Ha egy nyerőgépben ritkán pörgethetünk ki nyerő kombinációt, de ilyenkor sokáig csörög a kassza, akkor magas volatilitású nyerőgépről beszélünk, alacsony pedig akkor, ha gyakrabban, de kisebb összegeket nyerünk. Mivel a nyerőgépek a beállított RTP-értéküket közép-rövidtávon is tartani próbálják, egy magas volatilitású játékban hosszabb vesztes széria után érdemes nagyobb téteket tenni, hátha elkapjuk vele a lassan közeledő nyereményt.

https://www.pexels.com/photo/dealer-holding-playing-cards-7594301/

És akkor mi is a helyzet a pókerrel?

A póker igazi észjáték, bár természetesen a szerencsének is nagy szerepe van. Lássunk egy nagyon egyszerű stratégiát, ami jócskán megnöveli az esélyünket, hogy egy adott körben miénk lehessen a pot. Tökéletes fogadás lenne? Szerintünk minden olyan fogadás tökéletes, amit nem csak véletlenszerűen, hanem egy valós és működő matematikai elv alapján teszünk. Mégpedig azért, mert ezzel aktív részesei leszünk a játéknak. Az alábbi egyszerű pókerstratégia a Texas Hold’em változatra készült, és azt mutatja, hogy (élő póker esetében) milyen szabály szerint tartsunk meg egy leosztást. Jó játékot kívánunk mindenkinek!