21 °C, Budapest
21 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
23°
Szerda
25°
2023.06.04. , Bulcsú
filter.hu filter.hu

5 ok, amiért minden kisvállalkozásnak szüksége van weboldalra

A kisvállalkozásoknak igen nagy százaléka nem rendelkezik weboldallal, annak ellenére, hogy a fogyasztók 97 százaléka online keres termékeket és szolgáltatásokat.

A kisvállalkozások és az egyre növekvő számú fogyasztó közötti kapcsolat, akik online jelenlétük alapján ellenőrzik a hagyományos vállalkozásokat, több millió ügyféltől tarthatja vissza a vállalkozókat. Ha egy vállalat vagy egy kisvállalkozás nem rendelkezik online jelenléttel, akkor a potenciális vásárló nagy százalékától elesik.

A weboldal nemcsak a kisvállalkozásokat segíti termékeik és szolgáltatásaik népszerűsítésében és értékesítésében, hanem lehetővé teszi számukra, hogy megkülönböztessék magukat versenytársaiktól, különösen azoknak az ügyfeleknek, akik nagymértékben támaszkodnak az internetre, hogy mindent megtudjanak egy vállalatról. Ez teszi a weboldalt az egyik legfontosabb üzleti eszközzé az információk megosztása, a hitelesség növelése és a zsúfolt piacokon való kiemelkedés szempontjából. De milyen előnyökkel jár, ha vállalkozásod weboldallal rendelkezik? Mutatjuk:

1. Könnyebb elérhetőség

A weboldallal rendelkező kisvállalkozások 88 százaléka egyetért azzal, hogy ez megkönnyítette az ügyfelek számára vállalkozásuk megtalálását. Ma az ügyfelek folyamatosan az internet segítségével keresnek. A webhely lehetővé teszi számukra, hogy megtalálják cégedet, és megismerjék vállalkozásod és annak kínálatát bármikor és bárhol.

A mai versenyképes online keresési környezetben a tartalom kulcsfontosságú. A Google átalakította algoritmusait, hogy jobban kiszolgálja a felhasználói kereséseket, és azok a weboldalak vannak előnyben, amelyek hasznos tartalmat és jó felhasználói élményt nyújtanak a látogatóknak. Ez azt jelenti, hogy ha valaki a vállalkozásod által kínált terméket vagy szolgáltatást keres, a webhelyednek meg kell jelennie a keresési eredmények között, különben lemaradsz a potenciális ügyfeleidről.

Ahhoz, hogy weboldalad megjelenjen a Google találati listáin, fontos, hogy foglalkozz a keresőoptimalizálással. A keresőoptimalizálás azonban nem egyszerű feladat, különösen akkor, ha nagy a verseny vállalkozásod piacán. Ebben a Marketing Professzorok csapata segíthet cégednek! Nézd meg hogyan és keresd fel csapatukat most vállalkozásod sikere érdekében az alábbi linkre kattintva: SEO ügynökség!

2. Építsd a hitelességet

Építhetsz márkajelenlétet vállalkozásod számára a közösségi médiában, de a platform korlátozni fog tervezés, folyamat és technológia szempontjából. Egy weboldal segíthet a kisvállalkozásoknak a rugalmasság, az ellenőrzés, a márkaépítés és a hitelesség növelésében. A fogyasztók nyolcvannégy százaléka úgy véli, hogy egy weboldallal rendelkező vállalkozás hitelesebb, mint az, amelynek csak közösségi oldala van. Ahhoz, hogy hiteles legyen és új ügyfeleket vonz be, egy webhely változást hozhat.

3. Több ügyfél bevonzása

A folyamatos üzleti siker gyakran azon múlik, hogy a vállalat képes-e új ügyfeleket bevonni. Emberek ezreinek elérése csak hagyományos marketingmódszerekkel, például közvetlen levéllel vagy nyomtatott hirdetéssel nagyon drága és megbízhatatlan lehet. Az internetezés lehetővé teszi, hogy több embert érj el helyben vagy a régión kívül, miközben kevesebbet fizetsz a kitettségért – és még a konkrét eredményeket is mérheted. Valójában a kisvállalkozások 77 százaléka azt mondja, hogy egy webhely nagyszerű módja annak, hogy új ügyfeleket találj.

És ez nem csak az új ügyfelek megszerzéséről szól; Használhatsz egy weboldalt a meglévő ügyfelek jobb kiszolgálására is. Az üzleti információk 24/7 interneten történő frissítésének képessége javítja az ügyfelek kommunikációját, miközben időt szabadít fel más üzleti prioritásokra való összpontosításhoz. Emellett megkezdheted az e-mail marketinget, visszairányítva a forgalmat az on- és offline webhelyekre, növelve ügyfeleid hűségét márkáddal szemben.

4. Növelheted vállalkozásod

Sok kisvállalkozás célja a piaci terjeszkedés és az új ügyfelek elérése. Míg a személyes interakciók fontosak lehetnek, és az üzlet gyakran szájról szájra terjed, egy webhely lehetőséget ad arra, hogy "kiadd kártyádat" ezreknek online. Egy e-kereskedelmi áruházzal online értékesíthetsz termékeket, és a terméket szinte bárhol a világon elküldheted az ügyfeleknek. Felfedezheted, hogy egy szomszédos városban vagy régióban az ügyfelek érdeklődnek szolgáltatásaid iránt, ami nagyobb szolgáltatási területhez vezet, és talán még a regionális irodákra való terjeszkedéshez is. Egy weboldallal nagyobb számú potenciális ügyfelet és lehetőséget érhetsz el.

5. Versenyelőnyt szerezhetsz

Szinte ma már mindenki utánanéz az interneten mindennek, mielőtt vásárolna. A fogyasztók tájékoztatást szeretnének kapni vásárlási döntéseikről, arról, hogy mit vásárolnak és kitől vásárolnak. Webhely nélkül azt kockáztatod, hogy ügyfeleket veszítesz az online piactér előnyeit már kihasználó vállalkozások számára. Ha közvetlen versenyben állsz egy másik, webhellyel rendelkező vállalkozással, versenytársad egyértelmű előnnyel rendelkezik – különösen, ha hatékonyan reklámozza webhelyét. Egy weboldal segíthet az egyenlő versenyfeltételek megteremtésében.

Mielőtt elkezded, válaszd ki domainneved

Mielőtt elkezdenéd felépíteni webhelyed, először meg kell határoznod a webhely címét. Ebben a digitális korban a webhely webcíme (vagy domainneve) központi szerepet játszik az online tevékenységekben, ezért ezt gondosan vedd figyelembe a domain név kiválasztásakor. Először is kérdezd meg magadtól, hogy melyik domain kiterjesztés, például a .com vagy a .hu, szolgálja a legjobban vállalkozásod. Másodszor, válassz olyan nevet, amely emlékezetes és leíró jellegű, és amelyet nem védjegyez egy másik vállalat.