11 °C, Budapest
11 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
19°
Vasárnap
21°
2024.04.25. csütörtök, Márk
filter.hu filter.hu

14 dolog, ami minden anyában közös

Az anyukák különbözőek, különböző nevelési elvekkel, különböző elképzelésekkel azzal kapcsolatban, hogy mi szolgálja a csemetéjük érdekét és mi nem. De vannak olyan dolgok, amik univerzálisak és szinte minden anyára jellemzőek.

1. Imádod nézni alvó gyerekedet. Van annál csodálatosabb látvány, mint amikor életünk értelme édesen alszik?

2. Miattuk felrúgsz egy csomó szabályt. Gyerektelenként Te is felháborítónak tartottad, hogy egyes anyák pudingot, vagy mélyhűtött pizzát tesznek vasárnapi ebédként az asztalra. Aztán rájössz, hogy, ahol van gyerek, ott ez időnként megtörténik, mert pl. egy közös program a gyerekkel lehet fontosabb, mint hogy mindig "kifogástalan" háziasszony legyél.

3. Van olyan pillanat, amikor komolyan pénzt adnál a gyereknek, csak azért, hogy öt, azaz öt percig csend legyen. (Sajnos ez nem így működik, pedig egyszerű lenne.)

4. Mindig úgy érzed, hogy a mostani a kedvenc korod. (A kamaszkor kivételt képez.)

5. Néha úgy érzed, hogy ennél már nem is lehetne bájosabb. De aztán lesz olyan, hogy még annál is bájosabbnak látod.

6. Maró féltékenység emészt azokban a napokban, vagy órákban, amikor a gyerek az apát "tünteti ki" figyelmével, Veled pedig nem törődik. Amikor fordul a kocka, akkor magadban nagyon boldog vagy.

7. Történik olyan, hogy (a nagyobb) gyerek csak akkor kegyeskedik Rád figyelni, amikor akar tőled valamit. Például anyagi segítséget.

8. Ha esetleg babysitterre bízod a gyerekeidet, akkor hajlamos vagy azt feltételezni, hogy ő jobban ért a gyerekeidhez, mint Te magad. Legalábbis reménykedsz benne, ha már rá merted bízni, mert ez olyan nehéz...

9. Teljesen mindegy mit csinálsz, biztos lesz olyan szülő, aki rossz véleménnyel lesz Rólad, mint anyáról. "Hogy öltöztethette fel így ezt a gyereket?!" "Miért engedi meg a gyereknek azt!?" "Miért nem tiltja meg a gyereknek amazt?!" De Ő a Te gyereked, nem az övék...!

10. Amikor először sértik meg a gyereked, akkor feléled Benned az anyatigris. (A férjed pedig megjegyzi: "Ezt túlreagáltad.")

11. A bevásárlás a poklok poklával lesz egyenlő.

12. Minden közterületen, ahol legalább kéthavonta egyszer jársz, pontosan tudni fogod, hogy merre találsz WC-t. A papír, vagy törlőkendő soha nem hiányzik a táskádból - csak néha...

13. Rájössz mekkora csoda és a boldogság a csend, a nyugalom és az idő, amit magadra tudsz fordítani. És, hogy mennyire kevés van belőle...

14. Rájössz, hogy képtelen vagy következetes lenni. Pedig hogy eltervezted anno...

Forrás: parents.hu

További érdekes cikkeket találsz lentebb, a "Szülő szoba!" témánkban: