3 °C, Budapest
3 °C
Budapest
Holnap
-2°
Holnapután
-2°
Szerda
2023.01.29. , Adél
filter.hu filter.hu

Rezsicsökkentés ablakcserével

A panelépületek legnagyobb része minimum 20 éves, de vannak akár 50-60 éve épült lakótelepek is. Az akkor készült ablakok ma már több szempontból is korszerűtlennek minősülnek. Egyrészt a korabeli műszaki követelmények még nem írtak elő olyan hőszigetelési követelményeket, mint a mai szabványok, másrészt pedig a természetes elhasználódás következtében ezek az ablakok már jócskán cserére szorulnak.

Egy lakás, főként, ha több lakás veszi körül, elsősorban az ablakokon keresztül veszíti el a hőenergiájának nagy részét. Nem mindegy tehát, hogy a fűtés során hová távozik a megtermelt energia, és érdemes tenni azért, hogy mindez minél nagyobb mértékben bent maradjon a lakásban.

Az ablakcsere előnyei

Többen attól tartanak, hogy az ablakcsere kosszal, felfordulással, több napos ablaknélküliséggel, feszültséggel jár. A Zsola Ablak Kft. panel ablakcseréje azonban megnyugtat bennünket afelől, miszerint az ablakcsere néhány óra alatt lezajlik, és az ablak környéke is teljes mértékben helyreállításra kerül. 

Az új műanyag ablak az ablakon kiáramló hőt akár 40%-al is csökkenteni tudja, így jelentős energia-megtakarítás érhető el vele. Nyáron a beáramló meleget szűri, így a klimatizálás során is kevesebb energiára lesz szükség. Ezen kívül a lakás sokkal csendesebb lesz és nem utolsó sorban a nyílászáró-cserével növekszik lakás forgalmi értéke is.

Miért pont műanyag?

A műanyag nyílászárók korszerű gyártási technológiával készülnek, időjárásállóak és nem igényelnek folyamatos karbantartást, festést, mázolást. A korszerű vasalatnak köszönhetően az ablakok és az ajtók könnyen nyithatók és zárhatók. A műanyag ablak letisztult, könnyen takarítható és szép. Aki ragaszkodik a faerezethez, választhat fautánzatú mintát is.

A beépítés folyamata

Hiába tűnnek egységesnek a panelházak nyílászáró méretei, minden esetben szükség van az egyéni méretvételre. Ez biztosítja azt, hogy a lehető legjobb illeszkedésű ablak kerüljön beépítésre. Ezután elkészül az árajánlat, amelynek elfogadásával elkezdődik a termékek legyártása.

Az elkészült nyílászárókat a szakemberek felviszik a lakásba, ott letakarják a bútorokat, hogy a bontás során keletkező portól megóvják azokat. Utána a régi ablakok kibontása következik, melyet az új ablakok beépítése követ. A beépítés után helyreállítják az ablakok környékét, mely kisebb kőművesmunkát igényel. Az ablakra felhelyezik az igényelt plusz szerkezeteket például szúnyoghálót vagy redőnyt. Végül pedig a régi nyílászárókat elszállítják. Az új nyílászárókra mindenképpen kötelező gyári garanciát adni, ami az esetleges meghibásodás esetén védi a megrendelőt.

Az ablakcserére nemcsak nyáron, illetve jó időben kerülhet sor. Mivel az egész beépítési folyamat gyorsan lezajlik és a régi ablak kiszerelése után az elkészített új ablak azonnal beszerelésre kerül, nem kell attól tartani, hogy télen vagy esős, havas időben jelentősen kihűl, esetleg beázik a lakás. Nyugodtan szánja rá magát bármikor, amikor lehetőségei engedik, és vágjon bele a rezsicsökkentésbe!