3 °C, Budapest
3 °C
Budapest
Holnap
-2°
Holnapután
-2°
Szerda
2023.01.29. , Adél
filter.hu filter.hu

Kihívásokkal teli a gyerekszoba berendezése

Mikor a gyerkőcök birodalmának berendezéséről van szó, egy nagyon hálás, de igazából sok kihívással teli feladattal állunk szemben. Olyan teret kell ilyenkor kialakítani, amely igazán sok figyelmet érdemel.

Van, hogy nem csupán egy korosztály lakja ezt a teret, így akár még egészen eltérő igényeknek is egyszerre kell - vagy legalábbis kellene - megfelelnie az adott helyiségnek. Arról nem is szólva, hogy az igények is folyamatosan változnak a lakóik változása miatt is. Más kell egy kisbabának és más egy kamasznak, más egy egyke gyereknek és más, ha testvér vagy testvérek is vannak.

Sokféle tevékenység színtere a gyerekszoba

Érdemes felkeresnie a butorpiac.hu gyerekszoba bútor kollekcióját, ahol sok remek darabot, emellett pedig igazán nagyon praktikus és hasznos szettet is találhat csemetéjének. Ha csak fazonigazítást tervez a gyerekszobában, vagy teljes felújításban gondolkodik, mindenféle hasznos darabot megtalál ott.

Ez a lakásnak az a helyisége, aminek egyszerre több funkciót is el kell látnia, hiszen nemcsak alvásra vagy tanulásra szolgál, hanem a játék és a barátok fogadásának is a helyszíne. Emiatt azt szokták javasolni a szakemberek, hogy a variálható bútorokat érdemes előnyben részesíteni, nem pedig a beépített darabokat.

De ami oda bekerül, annak maximálisan biztonságosnak kell lennie. Érdemes a szekrényeket, komódokat és polcokat a falhoz rögzíteni.

Letisztult színek és textilvarázslat

Sok szó esik a variálhatóság mellett a gyermekszoba színvilágáról is. A leggyakrabban a nyugtató pasztellárnyalatokat javasolják ebbe a helyiségbe. Kellemessé és oldottá tudnak tenni általában minden teret. 

Ha lehetséges, vizes alapú festékeket válasszon, így küszöbölhető ki leginkább az allergiás reakciók veszélye. A tapéták közül pedig érdemes lemoshatót választani, hiszen mindenféle „baleset” előfordulhat ott, ahol gyerekek tartózkodnak huzamosabb ideig.

Ha olyan a berendezési tárgyak színvilága, ami sokáig zavartalanul használható, azaz nem túl harsogó, akkor sok évig lehet mindenféle kiegészítővel újabb és újabb jelleget adni ennek a nagyon fontos térnek.

A jól megválasztott szőnyegekkel, párnákkal és más textilekkel élénkebbé vagy éppen lágyabbá lehet varázsolni a teret. Lehet ezeknek mindenféle mintája, a lényeg az, hogy harmonikusan illeszkedjenek a szoba miliőjébe és egymáshoz is. A színes játékokkal pedig igazán sok vidámság költözhet be ebbe az enteriőrbe.

Legyen tér és sok fény

A nappali után a második legtágasabb teret szokták javasolni arra, hogy gyerekszobának rendezzék be, ahol elegendő helyet lehet biztosítani a szabad játéknak és mozgásnak is. Nagyon lényeges még a sok – lehetőleg - természetes fény. Előnyösebb az irányított fényeket alkalmazni a gyermekek birodalmában. 

A biztonságos, esztétikus és praktikus berendezés segíti az ellazulást, remek játékok helyszíne és számos korosztály örömmel használja majd.