3 °C, Budapest
3 °C
Budapest
Holnap
-1°
Holnapután
-3°
Szerda
-1°
2023.01.29. , Adél
filter.hu filter.hu

A szürke cipzár, az elegancia kiegészítője

A cipzár egy elég hétköznapi kiegészítő. Az esetek döntő többségében észre sem vesszük, nem tulajdonítunk neki túl nagy jelentőséget, de mégis sokat használjuk. Leginkább akkor “figyelünk fel rá”, ha a működésével problémák adódnak, nehézkesen húzzuk le vagy fel, esetleg szétnyílik, vagy egyáltalán meg se mozdul. De a cipzár természetesen sokkal több, mint egy egyszerű kiegészítő.

Cipzár és cipzár között is rengeteg különbség van

Észre sem vesszük, hogy a ruhánk egyes alkotóelemei milyen változásokon képes átmenni, legyen szó varrástechnikáról, anyagról vagy cikkünk főszereplőjéről, a cipzárról. Az emberek többsége nem keresett még rá arra, mégis milyen cipzárok érhetőek el, hisz “elegendő” az, ami a például a nadrágot működteti. Érdemes felnézni egy ezzel foglalkozó oldalra, mint amilyen Cipzárnagyker.hu webshopja is, ahol rengeteg cipzár van a kínálatban.

A cipzároknak több fajtájuk is van, hisz több ruhadarab is más-más használatot, funkciót igényel. Teljesen már kiegészítő kell egy munkaruhához, ami jó, ha nem engedi be a különböző koszt, folyadékot egyik nyíláson sem, és más cipzárt igényel egy elegáns alkalmi nadrág is.

Cipzárt természetesen nemcsak a nadrágjaink használnak, hanem ott vannak a pulcsik, táskák, mellények, kabátok, kesztyűk, bőröndök is. Ez a felsorolás a jéghegy csúcsa, speciális eszközökön is szokás cipzárt használni, valamint a különböző tárolókon, ugyanis könnyen kezelhető és megfelelő szigetelést nyújt a tárolt eszközöknek, anyagnak.

Minden egyes termék, amin cipzár található, más mechanikájút, méretűt, működésűt igényel. Erre a legegyszerűbb szemléltetés, ha elővesszük egyik nadrágunkat és egy cipzáros hátitáskát, egyből látszani fog a különbség - például a fogak méretében.

A szürke cipzár észrevehetetlen és elegáns

Az egyik legelegánsabb szín a szürke, amivel még a kirívóságot is elkerülhetjük. Ugyanez igaz a cipzárokra is, ugyanis szinte minden elegáns ruhadarabon használható, és mégsem fog teljesen elütni az alapszíntől.

Persze ahogy cipzár és cipzár között, úgy a szürke és a szürke szín között is találunk különbséget. Színtévesztő olvasóknak, de az átlag felhasználóknak is érdemes minden esetben megnézni a színkódot, ez hatalmas segítséget jelent a megfelelő árnyalat kiválasztásában.

Mégis milyen cipzárok léteznek?

Felsorolni is nehéz mégis mennyi cipzárfajta van, pláne ha mindegyikre akarunk még példát is mondani. Alapból egy nagyon egyszerű terméknek tűnik, mégis rengeteg kategória van.

Felhasználás szerint megkülönböztethetünk zárt vagy nyitható változatokat, emellett léteznek rejtett, folyamatos, valamint vízálló típusok is. A zárláncokban is találunk különbséget, mivel ezek típusa és szélessége is változó. Például ha egy munkaruhát vizsgálunk, abban sokkal erősebb fém vagy öntött műanyag az ideális. Ezzel szemben egy fehérneműben sokkal vékonyabb változat van.

Érdemes néha ilyen szemmel is tekinteni a cipzárokra!