3 °C, Budapest
3 °C
Budapest
Holnap
-2°
Holnapután
-2°
Szerda
2023.01.29. , Adél
filter.hu filter.hu

Ha jó a ruhád, nincs is hideg!

Ha te is azon bátor és elszánt bringások közé tartozol, akik az ősz elmúltával sem akasztják szögre a sisakjukat, hanem a téli napokon is készen állsz egy kis tekerésre, akkor te nagyon menő vagy! Lám, a finneket megszégyenítő sisuról, azaz életerőről és keménységről teszel tanúbizonyságot, sőt, még a testi-lelki egészségednek is kedvezel.

Ha a bringádat felkészítetted már a kihívásra, akkor most már csak az alkalmas ruhatáradat kell kialakítanod!

Téli biciklisruha nélkül nyeregbe se pattanj!

Ha úgy is érzed, hogy te mindent kibírsz, eszedbe se jusson megfelelő ruházat nélkül nekivágni a téli utaknak! Szerezd be a megfelelő téli ruházatot KerékpárCity kerékpár webshop ruházati osztályáról, és máris felvértezheted magad a hideg ellen.

Idehaza ugyan a tél nagy része egész enyhe, és sokak bánatára nem sok csapadék hullik, legfőképpen hó nem, ezért a legkeményebbek nyugodtan tekerhetnek egyet akár hetente több alkalommal is.

A testmozgás és a friss levegő kifejezetten jól is fog jönni, hiszen ilyenkor mindenki hajlamos többet ülni, feküdni, nassolni, a kilók pedig tél végére szép számmal felkúszhatnak.

Ahhoz azonban, hogy egészséges maradj biciklizés után is, szükséged lesz olyan izzadságelvezető ruhákra, amelyek megelőzik azt, hogy a téli hidegben átizzadt ruhában, dideregve kelljen tekerned.

Gyakori tévhit, hogy nagyon melegen, sok-sok rétegben kell magadra ruhát venni. Ez bizony nagy tévedés! A hangsúly a minőségi és kifejezetten téli bringázásra kialakított ruházaton van.

Miből áll a tökéletes téli bringás szett?

Ha megnézed a választékot, egész biztosan elszörnyülködsz, és nehezen fogsz tudni választani, ezért mutatjuk, mi az, amit feltétlenül építs be a ruhatáradba!

  • A legalsó rétegnél, azaz aláöltözetnél válassz olyat, ami elvezeti az izzadságot, így tested száraz marad. Ez mindennek az alapja.
  • A külső réteg két feladatot lát el: továbbvezeti a nedvességet, valamint óv a külső környezeti hatásokkal szemben.
  • Talán meglepődsz, de a nadrág lehet egy farmer is, de ha úgy kényelmesebb, bátran válassz biciklisnadrágot vagy cicanadrágot.
  • A kiegészítőkről se feledkezz meg: kesztyű, sapka, sál, térdvédő és lábmelegítő is legyen nálad, és persze a derekadról is gondoskodj!

Ugye nem is olyan ördöngösség? Válogass hát kedvedre a KerékpárCity téli ruhái közül!

Csak óvatosan!

Talán mondani sem kell, de a bringázás tempója és lendülete mellett fokozatosan ügyelned kell a különleges téli útviszonyokra is.

A szabadban sportolni még télen is egészséges és tökéletes kikapcsolódás, de figyelmeztetünk, csak makkegészségesen vágj neki bármilyen téli bringázásnak is, mert ha csak lappang is benned bármilyen betegség, nem lesz éppen ideális a hidegben történő sport.

A természet kedvelői és a környezetbarátok még a téli hónapokat is másként élik meg, hiszen élvezik a téli tájat, és nem restellnek még a zimankós időben is kerékpárra pattanni. Ez mind szuper és követendő példa, de tekerj maximális körültekintéssel, hogy nehogy baleset érjen!