0 °C, Budapest
0 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szerda
2023.01.29. , Adél
filter.hu filter.hu

Miben különbözik az online és a tantermi KRESZ tanfolyam?

Ha végre a kezedben szeretnéd tartani a jogosítványodat, akkor először is el kell végezned a KRESZ tanfolyamot. Ennek keretén belül tudod ugyanis elsajátítani az elméleti tudnivalókat. Például azt, hogy mit jelentenek a különböző közlekedési jelzések és bizonyos szituációkban milyen szabályokat kell betartanod.

A KRESZ tanfolyam elvégzésére több lehetőséged is van attól függően, hogy számodra melyik a szimpatikusabb. Alapvetően két opció közül tudsz választani, az egyik az online, a másik pedig az tantermi oktatási forma. Ha egy olyan helyet keresel, ahol mindkettőre van lehetőség, akkor a BD Autósiskola Pécsett szeretettel vár.

Mielőtt jelentkeznél, szeretnél többet is megtudni arról, hogy mi a két oktatási forma között a különbség? Akkor olvass tovább, a mostani cikkünkben ugyanis erre a kérdésre adunk választ. Sőt adunk néhány támpontot is, hogy mi alapján érdemes döntened az egyik vagy a másik mellett.

Az online KRESZ tanfolyam

Mint ahogy a nevében is benne van, az online KRESZ tanfolyam teljes mértékben online keretek között zajlik. Ez azt jelenti, hogy nem kell elutaznod az oktatás helyszínére, ami adott esetben egy másik városban van. Elég, ha csak becsekkolsz az online oktatási felületre, ahol minden tananyag elérhetővé válik számodra.

Mivel nem vagy helyhez kötve, így nem feltétlenül csak otthon tudsz bekapcsolódni az oktatás menetébe. Ha nálad van a laptopod vagy a telefonod, akkor akár munkába vagy iskolába menet is tudsz csatlakozni a csoporthoz.

A tananyag különböző modulokból áll, amiket a saját tempódnak megfelelően tudsz elvégezni. Ha pedig feladatsort kell kitöltened, akkor a tanár helyett a rendszer fogja leellenőrizni a válaszaidat. Miután végeztél a tanfolyammal, akkor csak annyi a dolgod, hogy leadod a jelentkezésedet a KRESZ vizsgára.

A tantermi KRESZ tanfolyam

Ezzel szemben a tantermi oktatás mindig egy adott helyszínen történik, ahova el kell utaznod. Mivel általában fix időpontban vannak az órák, így azokat be kell iktatnod a napirendedbe. Cserébe viszont az oktatók elérhető közelségben vannak.

Bármikor tudsz kérdezni tőlük, és akkor is ott vannak, ha egy feladat megoldásakor segítségre van szükséged. A tantermi oktatás keretén belül egy családias közösségbe csöppensz, ahol a tanárok szívesen elemeznek hosszasabban is egy-egy közlekedési helyzetet. És nem utolsósorban arra is lehetőséged van, hogy összebarátkozz a többiekkel. Így akár a vizsgára sem kell majd egyedül menned.

Melyiket válaszd?

Ha fontos számodra, hogy a saját tempódnak megfelelően kötetlenül tudj tanulni, akkor az online tanfolyamot nagyon fogod szeretni. Ha viszont inkább másokkal együtt tanulnál és szükséged van az oktatók közelségére, akkor a tantermi tanfolyam lesz a nyerő. 

Láthatod, hogy nagyon rugalmasan tudod kiválasztani azt az oktatási formát, ami a leginkább passzol hozzád. Ahhoz, hogy határozott döntést tudj hozni, tisztában kell lenned néhány fontos dologgal. Legfőképpen azzal, hogy pontosan miben különbözik egymástól az online, illetve a jelenléti oktatási forma.