7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
16°
Holnapután
Péntek
20°
2024.04.23. kedd, Béla
filter.hu filter.hu

Hogyan lehet hatékonyabbá tenni a bérszámfejtést?

Ha a cégünkben nem egyedül vagyunk jelen, hanem alkalmazottakat is foglalkoztatunk, akkor a bérszámfejtést is el kell végeznünk. Ez ugyanis nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a munkavállalóink minden hónapban határidőre megkapják a fizetésüket.

Erre egyrészt azért van szükség, hogy a munkavállalóink kiszámíthatóan jussanak hozzá a pénzükhöz. Másrészt pedig azért, mert a kifizetés módját és határidejét a jogszabály is szabályozza. Ennek megfelelően szükségünk van egy olyan alkalmazottra is, aki ért a bérszámfejtéshez. 

Ez alól egyetlen kivétel van. Mégpedig az, ha kiszervezzük ezt a feladatot, amit minden további nélkül megtehetünk, hiszen a jogszabályoknak megfelelő bérszámfejtés Budapest területén is igénybe vehető.  

Miért kerül sokba, ha házon belül akarjuk megoldani a bérszámfejtést? 

A bérszámfejtés nagy felelősséggel jár, elvégre a bérszámfejtő felel azért, hogy minden munkavállaló határidőre megkapja a fizetését. Ezen kívül a munkavállalók beléptetését, kiléptetését is ő intézi és még vagy egy tucat feladatot, amit a jogszabályoknak megfelelően kell elvégeznie. Ebből következik, hogy a bérszámfejtőt alaposan meg kell fizetnünk. Ez átlagosan 300 ezer és 600 ezer Forint közötti összeget jelent. Ezen kívül pedig a továbbképzését is fizetnünk kell, mindamellett, hogy a bérszámfejtő programok megvásárlásáról vagy bérléséről is gondoskodnunk kell.

Mit érdemes átgondolni mielőtt a kiszervezés mellet döntünk? 

A megbízható bérszámfejtés Budapesten is elérhető, így lehetőségünk van a kiszervezés mellett dönteni. Első körben azt érdemes átgondolni, hogy összességében mekkora kiadást jelent a bérszámfejtő foglalkoztatása, ehhez képest pedig mennyit kell fizetnünk havonta egy külsős cégnek. A pontos kalkulációhoz árajánlatot kell kérni.

A Next Accounting szakértői csapata rendelkezésére ál, ha végül a bérszámfejtés kiszervezése mellett dönt. Igény esetén a könyvelést is teljes körűen átvállalják, sőt, még tanácsadói szolgáltatást is nyújtanak azoknak, akik szeretnék hatékonyabban működtetni a cégüket.