12 °C, Budapest
12 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
19°
Vasárnap
21°
2024.04.25. csütörtök, Márk
filter.hu filter.hu

Mi mindenre lehetnek jók a csúcskategóriás frekvenciaváltók?

Milyen előnyöket jelenthet a csúcskategóriás frekvenciaváltók célzott használata? A cikkben ki fogjuk emelni a legfőbb előnyöket, szempontokat és érveket. Vágjunk is bele a részletekbe.

A legfontosabb előnyök a csúcskategóriás frekvenciaváltók használatánál

Két kulcsfontosságú szempontot érdemes kiemelni mindenképp. Az egyik a kezelhetőség, a másik pedig az átláthatóság. Ezek megléte mindennél lényegesebb, amikor a Motor-Systems Kft. frekvenciaváltó választékának csúcskategóriás darabjai között keresünk.

Felmerülhet persze kérdésként, hogy a kezelhetőség és az átláthatóság milyen módon tud megnyilvánulni a gyakorlatban. Egyrészt nagy előny, ha a strukturált menürendszert a készülék saját kijelzőjén, továbbá a vele kompatibilis mobil alkalmazásban is nyomon lehet követni.

Hasonlóan előnyösnek tekinthető, ha a munkaeszköz kezelése és beállítása könnyedén és egyszerűen kivitelezhető. Sőt, egyes csúcskategóriás frekvenciaváltóknál az üzembe helyezést beállításvarázsló is segíti. 

Amiért szintén hozzáadott értékkel bírhat a csúcskategóriás frekvenciaváltó megléte

Jogos elvárás és szempont lehet, hogy a választott szerkezet iparágtól függetlenül is alkalmas legyen a zökkenőmentes használatra. A rugalmasan bővíthető PG-kártyával, PLC-kártyával, kommunikációs kártyával és IO-kártyával ellátott modern frekvenciaváltók használatán keresztül ez bármiféle probléma nélkül megoldható.

Ennek köszönhetően példának okáért a papírgyártás, nyomdatechnika vagy a csomagolástechnika területén is komoly előnyt jelenthet a rendelkezésre állás. De meg lehet még említeni akár a textilipart, a vágó- és tekercselő berendezéseket vagy az épületgépészeti berendezéseket, mint a használat optimális környezete.

Összefoglalva minden olyan egyéb területen kulcsát jelenthetik ezek az eszközök a hatékonyságnövelésnek, ahol a csúcskategóriás szabályozás egyértelműen felmerülhet igényként.

Mutatunk egy konkrét példát is a prémium frekvenciaváltókra

Hogy egy konkrét példát is kiemeljünk, a Morgensen MSI350 típusú frekvenciaváltók egyértelműen a csúcskategóriás darabokhoz sorolhatók. Olyan tulajdonságokkal és előnyökkel, mint például a kifejezetten egyszerű programozhatóság, illetve kezelőfelület LCD kijelzővel.

Hasonlóképp hozzáadott értékkel bír a viszonylag kis méret, az úgynevezett V/f, érzékelő nélküli vagy érzékelős vektor vezérlés, I/f vezérlés. De a szakmában jártasak számára a PID funkció, a Multi-step speed, a DC fék vagy többek között a beépített fékchopper (37kW-ig) is beszédes paraméternek számít.

Persze ezzel még nincs vége az előnyöknek. Szintén segítheti ugyanis a használatot a beépített Modbus kommunikáció, a Bluetooth és WiFi csatlakozás lehetősége vagy a levehető előlap, miközben ingyenes műszaki háttértámogatás is járhat az eszköz beszerzése mellé.