13 °C, Budapest
13 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.09. szombat, Natália
filter.hu filter.hu

A praktikus ragasztópisztoly használata

Mindenfélére használunk manapság ragasztótermékeket. Mert hiszen annyi sok mindenre szupergyors és hatékony megoldást jelentenek a különféle ragasztók. Majdnem mindent mindenhez rögzíteni tudunk ezekkel a csuda könnyen használható eszközökkel.

A ragasztóstiftekkel majdnem minden háztartásban, irodában és iskolai osztályban találkozhatunk, és az ipar rengeteg területén is egyre elterjedtebbek a különféle tekercses vagy folyékony, illetve stiftes ragasztótermékek. Egyre népszerűbbek manapság a hot-melt ragasztópisztolyos megoldások, ahol egy nagyon okos kis szerkezet gondoskodik arról, hogy akár még az egyenetlen felületre is könnyedén és biztonságosan ragaszthassunk. És akkor még nem is említettük, hogy a ragasztópisztollyal nagyon gazdaságos a rögzítés. Lehetséges, hogy csak egy kis pötty kell az adott felületre, és az elég is.

Számos területen helytáll

A cadmas.hu webáruházban te is garantáltan megtalálod az igényeidnek tökéletesen megfelelő ragasztópisztolyt. Hogyan is működik ez a nagyon hatékony és gyors hot-melt ragasztási technika? A ragasztópisztoly belsejébe kell helyezni a ragasztórudat, ami ott a keletkezett hő hatására megolvad. Innen tudod kijuttatni még melegen, folyékony állapotban, akár csepegtetve, akár permetezve vagy csíkot húzva a kívánt felületre. Csak arra kell figyelned, hogy a felület alkalmas legyen erre a technológiára, azaz ne ártson neki például a hő.

Igazán gyorsan megszáradnak az így összeillesztett felületek. Éppen ezért kedvelik nem csupán a barkácsolók, hanem az ipari felhasználók is. Nagyon gyakran lehet találkozni ragasztópisztolyokkal a csomagolástechnikai cégeknél, valamint olyan helyeken, ahol nehezebben egyesíthetők a felületek. A ragasztópisztollyal azonban ilyen esetekben igazán sokkal könnyebb a munka elvégzése.

A puha PVC szegőlécet vagy parkettaszegélyt is elég gyakran szokták ma már a hot-melt ragasztási technológiával, azaz ragasztópisztollyal a falhoz rögzíteni, mert gyors és biztonságos, és az eredmény tartós.

Bármihez jó, amit nem olvaszt meg a forró szilikon

Mivel nem kell oldószer a használatához, nagyon egyszerű a ragasztópisztolyok kezelése. A száradási idő is minimális, valamint nincs anyagveszteség, párolgás. Nagyon sok anyaghoz használható biztonságosan: fához, papírhoz, nem túl puha műanyaghoz, textil termékekhez, bőrféleségekhez és sok-sok természetes anyaghoz is, amilyenek például a szépen megszárított száraz termések és virágok. Kiváló adventi koszorú készítésekor vagy egyéb otthoni dekoráláshoz is. Csak arra kell nagyon figyelni, hogy a kicseppenő forró ragasztóanyag ne okozzon sérülést.

Nagy termékválasztékból lehet szemezgetni

Ma már mind háztartások számára, mind pedig professzionális felhasználásra is nagyon gazdag a ragasztópisztolyok választéka. Érdemes csekély súlyú modellt keresni, mert ezzel jóval könnyebb lesz a munka.

 

Ruha, smink, frizura
Otthoni praktikák
Ruha, smink, frizura
Otthoni praktikák
Ruha, smink, frizura
Otthoni praktikák
Ruha, smink, frizura
Otthoni praktikák
További anyagok