14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
18°
Szerda
19°
2022.10.02. , Petra
filter.hu filter.hu

Mitől lehet kisebb a férfiak nemi vágya?

Számos dolog lehet, ami megnehezítheti az intim együttléteket akár a férfi akár a női oldalról. Mai cikkünkben azt fogjuk megvizsgálni, hogy mi lehet ennek az oka az erősebbik nem esetében. Ha érdekel, vagy esetleg már tapasztaltál ilyet, akkor tarts velünk ma is!

Összetett diagnózis

Természetesen ebben az esetben sem fogjuk tudni megtalálni a szent igazságot, hiszen minden esetben egyedi dolgok lehetnek a nemkívánatos helyzet okozói. Azonban a hosszú idők tapasztalatai alapján fel tudunk állítani néhány eseményt, amely már több ízben is eredményezte ezt a szituációt. 

Egyik érdekes kérdéskör az emberi pszichológia, hiszen a nemi vágy hiányát sokszor vezethetjük vissza a rossz lelki állapotra. Azonban nem szabad megfeledkezni a testi tényezőkről sem.

Amennyiben nálad is fennáll ilyen probléma, és szeretnéd is kezelni, akkor nézz körül a DoktorTaurus étrendkiegészítő webshop potencianövelő kínálatában! Itt számtalan olyan természetes alapanyagokból készült készítményt találhatsz, amelyek megoldást nyújthatnak a fennálló gondjaidra. 

Azonban ha hosszú távon szeretnél gondolkodni, akkor mindenképpen érdemes lesz feltárni a mögöttes kiváltó okokat is. Ugyanis teljes körű diagnózist, illetve kilábalási procedúrát csak ezek ismeretében állíthatunk fel.

Relatív vagy teljes csökkenés?

Ennek a dolognak is lehetnek fokozatai, így első körben azt érdemes megvizsgálni, hogy milyen mértékben áll fenn a probléma. Elképzelhető olyan eset, hogy csak néha tapasztaljuk a nemi vágyunk csökkenését. De rosszabb helyzetben az is előállhat, hogy egyáltalán nem kívánjuk azt, hogy ágyba bújjunk a párunkkal. 

Amennyiben az első esetet tapasztaljuk, akkor azt még egyszerűbb módszerekkel is kezelhetjük, mint például olykor-olykor egy-egy tabletta bevétele. Azonban ha a másodjára említett szituáció áll fenn, akkor már mélyebbre kell ásnunk a dologban.

Nem ritka ilyen helyzetben az, hogy ez az eseménysor depresszióra vagy szorongásra vezethető vissza. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen a rohanó hétköznapokban mindannyian rengeteg stresszforrással találkozunk. 

Ilyen lehet akár a munkahelyi kellemetlen légkör, illetve a folyamatos teljesítménykényszer. De természetesen sok esetben otthon sincsenek mindig a legnagyobb rendben a dolgok. Ha pedig egy feldúlt környezetbe érkezünk haza, akkor ez is sokat tehet hozzá a potencia csökkenésének kialakulásához.

Ne titkoljuk el!

Amennyiben ilyen helyzetet tapasztalunk, első és legfontosabb szabály, hogy mondjuk el őszintén partnerünknek! Ezzel megakadályozhatjuk azt, hogy későbbi konfliktusok generálódjanak, és emiatt a jövőben még jobban felerősödjön a nemi vágy csökkenése.

Minden esetben őszintén beszéljünk róla, és próbáljuk meg közösen keresni a megoldást! Amennyiben kifogásokat keresünk, és próbálunk menekülni a nemi együttlét elől, az sosem fog jóra vezetni. Így semmiképpen ne tegyük kockára a kapcsolatunkat azzal, hogy nem vagyunk egymással őszinték. A megoldás nem könnyű, de érdemes mihamarabb elindulni az oda vezető úton!

Együtt
Már/még külön
Együtt
Már/még külön
Együtt
Már/még külön
Együtt
Már/még külön
További anyagok