15 °C, Budapest
15 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
18°
Szerda
19°
2022.10.02. , Petra
filter.hu filter.hu

2022 legnépszerűbb ruhadarabjai

Minden évben van egy divattrend, ami meghatározza, hogy miként öltözködnek az emberek az utcán, a vörös szőnyegen vagy éppen sport közben. Nincs ez másképp 2022-ben sem.

Ám ahhoz, hogy megtalálhassuk az adott év legnépszerűbb ruhadarabjait, nem szabad elfelejtenünk, hogy a különböző kontextusok (pl.: irodai dresszkód, ünnepi alkalom, utcai viselet) más-más öltözködést követelnek meg.

Emellett az is rendkívül fontos, hogy az adott ruhadarab hogyan áll rajtunk!

Lássuk ezek alapján, hogy melyek 2022 legnépszerűbb ruhadarabjai!

A 2022-es divattrend — különböző alkalmakra

Amikor a cipőre és a kényelemre — például utcai viseletre — gondolunk, akkor az egyre népszerűbbé váló robosztusabb cipőkre kell gondolnunk. Míg régen főleg a férfi divatot uralták a vaskosabb darabok, ma már a különböző deszkás- vagy platformcipők a női divatba is beszivárogtak. Nagy előnyük, hogy rávilágítják a lábunkra a figyelmet — ehhez azonban olyan nadrágot érdemes viselni, amiből kivillan a boka.

Ha elegánsabb cipőre vágyunk, a magassarkú még mindig verhetetlen. Nagyon fontos azonban, hogy olyan darabot válasszunk, amiben a lehetőségekhez képest kényelmesen és természetesen tudunk járni, ellenkező esetben ugyanis az egész összképet elrontjuk. A magassarkú választásakor emellett az is lényeges, hogy milyen ruhával viseljük.

Újabban egyre népszerűvé válik az overál, aminél nem a téli, bundás öltözékre kell gondolni, hanem a modernebb, lengébb változatra. Ezeknek nagy előnye, hogy az elegánsabb cipők mellett akár a kényelmesebbekkel — például az előbb említett platformcipőkkel — is hordható.

Jó hír, hogy hirtelen jött népszerűsége miatt ma már rengeteg típusa létezik ennek a multifunkcionális ruhadarabnak, legyen szó például a farmer overálról, az alkalmi overálról vagy az elegáns overálról — sőt, még nyári verzióban, rövidítve is létezik!

Amennyiben viszont inkább külön darabokat szeretnénk viselni, választhatunk rövidnadrágot vagy szoknyát is, 2022-ben ugyanis nagyon népszerűvé vált például a magas derekú fazon, amit akár a felső betűrésével is feldobhatunk attól függően, hogy milyen alkalomhoz vesszük fel.

Ami pedig a női felsőket illeti, a köldökvillantós topok visszajöttek a divatba, ami azért remek hír, mert amellett, hogy jól néz ki, még a nyári hőség ellen is remek fegyver lehet. Azt azonban fontos megjegyezni, hogy egy ilyen felső viselése csak akkor ajánlott, ha a testalkatunk ezt lehetővé teszi.

Aki inkább valamilyen más ruhadarab mellett tenné le a voksát, az választhatja a túlméretezett topokat és pulcsikat, hiszen ezek remekül fedik el az extra kilókat mindamellett, hogy szuperül festenek és lengék, tehát a meleg ellen is tökéletesek!

Amit még fontos megemlítenünk, azok a színek!

Nagyot futnak idén az olyan játékos színek, mint például a nárcisz, a gleccsertó, a dália, a bazsalikom vagy éppen a rágógumi-rózsaszín, de az olyan egyszerűbb színek is helyet kapnak 2022 divattrendjében, mint a mákszürke vagy a hófehér.

Ahogy a ruhastílusok esetében, úgy itt is rendkívül fontos, hogy milyen alkalomhoz választjuk az adott színt, illetve hogyan áll rajtunk.

A legjobban talán akkor járunk, ha bekövetünk néhány stílusos divatmárkát, mint például a Threee, akik élen járnak a divattrendekben, ezáltal mindig olyan kollekcióval rukkolnak elő, ami az adott év divatstílusát tükrözi.

Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
További anyagok