14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.09. szombat, Natália
filter.hu filter.hu

A tablettartók előnyei

Legyen szó akár irodai vagy otthoni, esetleg a kocsiban való használatról, a tablettartók remek megoldást kínálnak arra, hogy a kezeink szabadon maradjanak. Ez vezetés közben alapvető szükséglet, de olvasás vagy filmnézés közben is kényelmesebb pihenést tesz lehetővé.

Hogyan teszik könnyebbé az életünket?

A tablettartók a legtöbb márkájú táblagéppel és e-book olvasóval kompatibilisek, így akármilyen eszközünk van, hasznosak tudnak lenni. Az aun.hu tablettartói között mind autós, mind otthoni és irodai használatra alkalmas eszközök megtalálhatóak. 

A tabletek méretüknél fogva jobban használhatóak olvasásra vagy munkára, mint egy telefon, egy tablettartó segítségével pedig olyan pozícióban rögzíthetjük az eszközünket, hogy ne vesszen el az asztalunkon a sok papír és egyéb tárgy között.

Egy tartó segítségével könnyen a kezünk ügyében tarthatjuk az eszközünket anélkül, hogy folyamatosan tartani kellene. A legtöbb tartó dőlésszöge állítható, ezáltal pontosan úgy lehet beállítani, hogy akár olvasunk vagy filmet nézünk rajta, esetleg munkához használjuk, megfelelő legyen. Nagy előnyük, hogy jellemzően nem túl drágák, így viszonylag olcsón rakhatunk az otthonunk különböző részeibe és autónkba egy-egy modellt.

Hol használhatjuk?

Mivel a kezünk szabad lehet a tartó segítségével, így autóban is használhatóak, és egy GPS alapú navigációs applikáció segíthet az út megtervezésében és a biztonságos vezetésben. A konyhában is használhatjuk, egy főzős videó nézése közben pontosan tudjuk követni az instrukciókat, látottakat. Egy zoom vagy skype beszélgetés során jegyzetelhetünk, illetve amennyiben online előadást vagy kurzust nézünk, akkor is segít, hogy a kezeink szabadok legyenek.

Az állíthatós vagy csíptetős tablettartók segítségével lényegében akárhova rakhatjuk a táblagépünket, ahova csak szeretnénk. Helyezhetjük egy polcra, az asztalra, esetleg az ágy támlájára is rögzíthetjük, így megkönnyítve az olvasást vagy filmnézést. A tableteket az ilyen fajta tartóknál egy csúszásmentes réteg segíti, hogy ne essenek le.

Kényelem és kompatibilitás

Az univerzális tablettartókat akármilyen márkájú tablettel lehet használni. Amennyiben nem az univerzális verziót választjuk, úgy a leírásában meg kell róla bizonyosodni, hogy a mi tabletünkhöz is megfelelő verziót veszünk-e. 

A legfontosabb, hogy a tabletünk képernyőmérete és súlya kompatibilis legyen a tartóval. Attól függően, hogy hol fogjuk használni, meg kell bizonyosodni, hogy kellően ellenálló és stabil tartót válasszunk! Míg az asztalon, a tablet megtámasztására használt eszköznél elegendő egy egyszerűbb modell, addig autózás közben, egy nagyobb méretű tablethez robosztusabb tartót érdemes vásárolni.

A tablettartók relatív olcsó eszközök, és egyszerű megoldást kínálnak arra, hogy az eszköz használata közben is tudjuk mást csinálni kezeinkkel.