13 °C, Budapest
13 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
19°
Vasárnap
21°
2024.04.25. csütörtök, Márk
filter.hu filter.hu

Mi az a háztartási eszköz, aminek igen kevés figyelmet szentelünk?

A lakberendezés területén vannak kifejezetten olyan helyiségek, részek, bútorok, eszközök, amelyekről bármikor hajlandóak vagyunk beszélgetni, szívesen tervezgetünk, rajzolunk, nézegetjük az online katalógusokat.

Ugyanakkor vannak olyan tárgyak, melyekről szinte soha nem esik szó és csak akkor foglalkozunk a beszerzésükkel, amikor már tényleg szükség van rájuk. Ilyen például a szemeteskuka, amely azontúl, hogy az egyik leggyakrabban használt tárgyunk a lakásban, méltatlanul kevés figyelmet kap, pedig már számtalan variációban elérhető.

Szerteágazó típusválaszték

Régebben a szemeteskuka egy olyan tárgy volt, melyet a háziasszony inkább szeretett volna elrejteni a kíváncsiskodó szemek elől. Mára már olyan esztétikus kivitelezésekben kaphatóak ezek a berendezési tárgyak, hogy már nem is feltűnő, ha nem elrejtve egy konyhaszekrényben találjuk, hanem a konyha egyik sarkában vagy oldalában.

A Curver.hu webáruház szemeteskuka kategóriája rendkívül széles típusválasztékkal várja az érdeklődőket. A kategóriát további alcsoportokra bontották, hogy megkönnyítsék és gyorsabbá tegyék a keresést a számunkra. Így külön kategóriát képeznek a kültéri szemetesek, a papírkosarak, a billenőfedeles vagy pedálos, illetve az egyre divatosabbá váló szelektív hulladékgyűjtők.

Környezettudatos életmód előretörése

Ilyen mértékű szemeteskuka választék mellett már nem mondhatja senki, hogy nem tudja miben szelektíven gyűjteni a hulladékát! Szerencsére napjainkra már szinte mindenkibe beépült, hogy odafigyeljen mikrokörnyezete szemetelésére; bárcsak hamarabb történt volna mindez. Viszont jobb későn, mint soha, így érdemes beszerezni a lakás különböző helyiségeibe is kisebb-nagyobb szemeteseket, az adott szoba funkciójának megfelelően.

A Curver.hu webáruház szelektív hulladékgyűjtői kifejezetten a konyhai használatra lettek tervezve, persze ettől függetlenül ha valaki máshová szeretné lehelyezni őket, az szíve joga. Azért a legpraktikusabb a konyhában, mert ott a kezünk ügyébe kerülő maradékokat, csomagolásokat azonnal ki tudjuk dobni és egyből szelektíven.

Vendégszobába, nappaliba, gyerekszobába is érdemes betenni egy kisebb szemetes kosarat, esetleg eldugottabb helyekre. A gyerekszobában viszont – pláne, ha már iskoláskorú gyerekek vannak – javasolt akár többet is vásárolni, így szoktatva a gyerkőcöket már fiatal korban a szelektív hulladékgyűjtésre. Náluk nap mint nap keletkezik megannyi szemét, kezdve a papírhulladéktól, a műanyagon át az ételmaradékig.

Szelektíven az udvaron is

Kertes házak tulajdonosai számára beszerezhetőek a jól ismert fekete szemetes kukák, azonban választható hozzájuk különböző színű fedél. Így azokon a településeken, ahol kukából ürítik ki szelektíven a hulladékot, meg tudjuk különböztetni az egyes szemeteseket a fedelük színe alapján.

Ne feledkezzünk meg a veszélyes hulladékokról, elemekről, akkumulátorokról, melyeket az arra kijelölt helyeken, hulladékudvarokban szabad csak leadni!