22 °C, Budapest
22 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
23°
Szerda
25°
2023.06.04. , Bulcsú
filter.hu filter.hu

A legdrágább japán autók a 2000-es évekből, amelyeket ma meg lehet vásárolni

Hogy melyek ezek a csúcsjárgányok? Gyakorlatilag az összes Távol-Keletről, egészen pontosan a precizitásáról, hozzáértéséről híres Japánból érkezett négykerekű. Még azok a típusok is könnyen beszerezhetőek, amik egykor elérhetetlennek tűntek.

A használt autóvásárlás a megoldás!

Sokan, ha azt hallják használt kocsi szinte belesápadnak a gondolatba. Mert hát egyrészt ami használt az csak leharcolt lehet. Másrészt tuti, hogy a kocsiról elhangzottaknak fele sem igaz. Milyen “szép” előítéletek ezek! Még jó, hogy ennél nem többek.

A használt egyáltalán nem egyenlő a szétzilált, nagyjából bontóba szánt járművekkel. Ami pedig a kinézett modell történetének hitelességét illeti, a carvertical.com/hu oldal segítségével pillanatok alatt pontokra cserélhetőek a kérdőjelek.

A folyamat gyorsan, és egyszerűen lezongorázható. Az alvázszám ismeretében pár perc leforgása alatt megtörténhet a VIN-szám ellenőrzés. A jelentés minden releváns információt tartalmaz, ami az autóval kapcsolatos. A múlt azonnal olvashatóvá válik, számszerűsítve, dokumentumokkal alátámasztva. Ez az a pont, ahol a bizonytalanságot végleg felválthatja a bizonyosság. Jó esetben az a biztos tudat kaphat teret-helyet, hogy a kiszemelt járgány minden elvárásnak maradéktalanul megfelel, s az eladó megbízhatósága is megkérdőjelezhetetlen. Rosszabb helyzetben a kocsiról kiderülhet a kevésbé vonzó igazság, egyúttal az árusító jelleméről is lehullhat a lepel, ám mégis van valami jó ebben a forgatókönyvben is. Még időben elérkezhet a fájdalommentes távozás ideje, anyagi és egyéb veszteségek nélkül.

A Japán autógyártás méltán világhírű. A minőségi összeállítás, a megbízható alkatrészek, a kidolgozott részletek együttesen hozzák létre azt a képet, ami vonzó és ellenállhatatlan. A minőség ráadásul nem valamilyen tünékeny állapot, ami ideig-óráig tart, de legfeljebb pár év írható a számlájára. Nem. A Japán precizitás egyet jelent a tartóssággal. Az évtizedeken át jelenlévő strammsággal. Ezért annyira jó ötlet a használt autó vásárlás.

A VIN-szám ellenőrzés anyagi hasznot is hajt?

Igen. Túl a fent kifejtett pozitívumokon, nem érdemes megfeledkezni az anyagiakat érintő előnyös fejleményekről. Hiszen ha a járgány állapota kifogástalan, ha aktuálisan nem szorul szervizeltetésre, és ha a múltja sem támasztja alá a félelmeket, akkor több százezer forintnyi haszon írható jóvá. Annak köszönhető ez a tetemes mennyiségű spórolt pénz, hogy a vételt követően az első út nem a szervizbe, a szerelőhöz vezet. Hanem indulhat a közös kalandozás, fennakadásoktól és kellemetlen meglepetésektől mentesen.

Miért baj, ha az autó a múltban megsérült?

Alapvetően nem baj. A közlekedés nem egyszer teljesen kiszámíthatatlan, s korántsem csak a sofőrön múlik a kimenetel. Tehát nem azon van a hangsúly, hogy a karambol probléma. A kulcs az a tudás. Ha tudható, hogy mi történt a kocsival, hogy egyes elemei megsérültek, újrahegesztettek stb. akkor felelősségteljes döntés hozható. Mert könnyen lehet, hogy ténylegesen nem sokat számít az egykor átélt koccanás. De az is előfordulhat, hogy igenis sokat nyom a latba az információ, mert olyan sérülésekre derül fény, amik leszűkíthetik a jövőbeni lehetőségek körét.

Ezért nem lehet kellemetlen, vagy kínos lekérni az adatokat és megbizonyosodni a már hallott sztori hitelességéről. Ha az eladó élből igazat mond, akkor nincs mitől tartania.

Inkább tetszett
Nem igazán tetszett
Inkább tetszett
Nem igazán tetszett
Inkább tetszett
Nem igazán tetszett
Inkább tetszett
Nem igazán tetszett
További anyagok