12 °C, Budapest
12 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.09. szombat, Natália
filter.hu filter.hu

Mi jobb egy szabadulószobás játéknál? Több szabadulószobás játék!

A közösségi médiában gyakran látjuk, hogy időnként egy-egy ismerősünk valamilyen sorozatnézős maratont tart. Ez is klassz program, de ha több időt szeretnél a barátaiddal vagy a ritkán látott családtagjaiddal tölteni, ami közelebb is hoz titeket, és némileg aktívabb elfoglaltságot jelent, akkor nézz szét a maratoni szabadulószobás lehetőségek között.

Egy pálya teljesítése nagyjából 60 percnyi játékot jelent, a maratoni kihívással ezt az időtartamot duplázhatjátok vagy akár triplázhatjátok meg. Az Időcsapda munkatársai összegyűjtötték a lehetőségeket, hogy hol és milyen pályákon van lehetőségetek akár a többórás szabadulásra.

Fél nap a varázslók között

A Harry Potter könyv és filmsorozat annyira magával ragadó, hogy a hozzá kapcsolható termékek is nagyon népszerűek a rajongók körében. Mindenki, aki valamilyen módon bekapcsolódott a történetbe, eljátszott a gondolattal, hogy ő is felvételt nyer egyszer a Roxfortba, és számos izgalmas kalandban lehet része. A Varázsvilág tematikájú szobák mindegyikét a híres varázsló fiú története ihlette, így mi, muglik is hoppanálhatunk - hacsak néhány óra erejéig is - a Roxfortba és a Weasley-odúba. Sajnos itt az időnyerő nem működik, így nektek kell eldönteni, hogy két játékot szeretnétek-e teljesíteni vagy hármat. A szobákra szánt idő összeadódik, viszont 2 vagy 3 küldetést kell végrehajtani. 

A Weasley-házban gyakorolhatjátok a varázslást, amihez természetesen valódi varázspálca dukál. Megismerkedhettek több varázstárggyal, sőt egy sárkánnyal is. Ez a szoba 60 percnyi játékot biztosít, sok feladvánnyal, de ne felejtsétek el a küldetést is teljesíteni. A Titkok Kamrájában egy és negyed óra áll a rendelkezésetekre, hogy bejussatok a csatornahálózatba, ahol nem kisebb feladat vár rátok, mint a baziliszkusz legyőzése.

A Varázslóbörtön foglyai fantázianevet viselő pályán az ügyességeteken múlik, hogy sikerül-e Sirius Blacket megmenteni a dementorok elől. Bizony, itt már a dementorok is megjelennek időről időre, amik akár csökkenthetik a játékidőt. Lepd meg szeretteidet szabadulószobás ajándékutalvánnyal, amit maratoni szabadulásra is felhasználhattok.

Rácson innen, rácson túl

A klasszikusnak mondható pályák is megtalálhatók a maratoni kihívásban. Kipróbálhatjátok, hogy sikerül-e megszökni a börtönből egy óra alatt, vagy nyomozóként egy hajléktalan kétes bejelentésére alapozva megpróbáltok 75 perc alatt elkapni egy hidegvérű sorozatgyilkost.

Akik a borzongás megszállottjai, azok besétálhatnak a Pszichopata gyilkos csapdájába. A rémisztő pincéből egy óra van a kijutásra. A nagysikerű Csernobil-sorozatot is átélhetitek, hiszen ezen a pályán, mint a szerelő csapat tagjai, beleszólhattok a történelembe, és megakadályozhatjátok az 1986-os katasztrófát. Mindössze 60 perc alatt.

Ezek közül a szobák közül is kettőt vagy hármat válogathattok össze egy szabadulós maraton alkalmával, attól függően, hogy milyen típusú izgalomra vágytok.

Hírek, látnivalók
Programok, szállások, akciók
Hírek, látnivalók
Programok, szállások, akciók
Hírek, látnivalók
Programok, szállások, akciók
Hírek, látnivalók
Programok, szállások, akciók
További anyagok