12 °C, Budapest
12 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
19°
Vasárnap
21°
2024.04.25. csütörtök, Márk
filter.hu filter.hu

Ruhatárad kihagyhatatlan darabja a kabát és a mellény

Bizony, mikor beköszöntenek a hűvös őszi napok és a hideg tél, gyorsan feltúrjuk gardróbunkat egy jó meleg kabát után kutatva. A másik praktikus darab, ami jó szolgálatot tesz a hideg időben, az a mellény. Bár ez nem feltétlenül tartozik a legnépszerűbb ruhadarabok közé, ma már kifejezetten divatos példányokat is találhatunk, a praktikusságról nem is beszélve.

A te stílusodba vajon beleillik a mellény?

Hogy ne mindig csak a női ruhatárral legyünk elfoglalva, vizsgáljuk meg kicsit a férfiak ruhásszekrényét is. A mellények nem feltétlenül azok a ruhadarabok, amiket az erősebbik nem is értékelne. Azonban ha számukra is világossá válik, hogy milyen praktikus alapdarab lehet, biztosan rögtön beveszik az állandó ruhatárukba.

Az átmeneti időszakban éppen annyit nyújt, amennyire szükség van, ott melegít, ahol kell, viszont nem korlátoz a mozgásban és napközben nem érzed azt, hogy a hűvös reggel után napközben már meggyulladsz. Ha egy kellemes őszi napon te sem szeretnél kabátot cipelni, mikor napközben már kellemesen süt a nap, akkor válaszd te is a mellényt, hiszen ez az egyik legnagyobb előnye.

Sportos vagy elegáns? Akár mindegyik!

Függetlenül attól, hogy milyen divatirányzat szerint öltözködsz, a mellények kialakításának praktikumai biztosan tetszeni fognak neked is. Például jó szellőzést biztosítanak, így nem fogsz leizzadni egy rohanós napon sem. Amennyiben olyan munkád van, amit részben szabadtéren kell végezned, akkor is jó választás lehet. Több olyan munkakör is létezik, ahol a mellényt akár munkaruházatként is viselheted.

Többféle kivitelű mellény létezik, így nem muszáj leragadni a sportos vagy munkához használatos daraboknál, hanem választhatod elegáns kiegészítőként is. Viselheted akár inghez, de az öltönyödnek is elegáns kiegészítője lehet.

A női ruhatárban is szükség van a mellényekre?

A válasz egyértelműen igen, hiszen azok a praktikus funkciók, amelyek a férfi ruhatárban is elférnek, jó szolgálatot tesznek egy női szett összeállítása során is. Sőt, talán nőként még többféle szín és minta áll rendelkezésre, valamint többféle stílusból válogathatunk. Érdemes körülnézni a használt ruhák között, mert kiváló minőségű és egyedi darabokat találhatunk. Arról nem is beszélve, hogy kis szerencsével egy márkás darabot akár töredék áron is meg tudunk szerezni a kincseink közé.

Ne feledkezzünk meg azonban a kabátokról sem. Ezek közül is érdemes beszereznünk az évszaknak megfelelő darabokat. A téli és az őszi időszakban fontos lehet, hogy milyen vízállóságú dzsekit vagy softshell kabátot választunk, hiszen ezek jól bírják az időjárás viszontagságait. A tavaszi túrázásokhoz is érdemes vagy egy mellényt vagy egy sportosabb kabátot beszereznünk.

Nem kell azonban lemondanunk a csinos darabokról sem, kabátok közül ugyanis rengeteg elegáns fazon létezik. Számos anyagból és többféle színben, valamint szabásminta szerint készülnek. Így mindenki megtalálhatja az alkatának leginkább megfelelőt.

Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
További anyagok