0 °C, Budapest
0 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szombat
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Milyen hatásokat várhatunk az ázsiai gázlótól a bőrápolásban?

Számos olyan hatóanyaggal találkozhatunk a kozmetikumok összetevői között, amelyek különlegesek a maguk nemében, és érdemes megfontolnunk az alkalmazásukat, amennyiben igazán pozitív eredményeket szeretnénk elérni a bőrünk ápolásában.

Ezek közé sorolhatjuk az ázsiai gázló kivonatát is, amely nem egy új hatóanyag, hiszen már hosszú ideje alkalmazzák a szépségápolás terén. Ha tudatosan szeretnénk támogatni bőrünk egészségét és szépségét, de még nem hallottunk erről az összetevőről, akkor most megismerkedhetünk vele közelebbről is. Nézzük, milyen pozitív hatásokat remélhetünk tőle!

Gyógynövény, amely regenerálja a bőr sérüléseit?

A skinshop.hu fényvédői között is találunk olyan terméket, amely tartalmazza: ez a Mizon CICAluronic Non-nano nyugtató fényvédőkrém. Ez a tigrisfűként is emlegetett hatóanyag ugyanis számos kozmetikum fontos hatóanyaga.

A legenda szerint onnan ered a tigrisfű elnevezés, hogy ezt a gyógynövényt a tigrisek különös viselkedésének köszönhetjük, akik az ázsiai gázlóba hemperegtek a sebeik gyógyulásának gyorsítása érdekében. A hasznos hatóanyag ugyanis támogatja a sebgyógyulást, valamint a szövetek regenerációját is segíti. De ismerhetjük más néven is, ugyanis a Centella Asiatica, a Gotu Kola és a CICA is voltaképpen ennek a kivonatát jelenti.

Milyen előnyös hatásai vannak a bőrre nézve?

A sebek gyógyulását már említettük, ez a tulajdonság ideális választássá teszi például azok számára, akiknek a bőrük érzékeny vagy pattanásos. Emellett a gyulladások ellen is bevethetjük, hiszen bőrnyugtató hatással is bír, éppen emiatt javasolják abban az esetben is, ha rosacea vagy könnyen kipirosodó bőr jellemez bennünket. Pozitívan hat a kollagénszintézisre, valamint antioxidánsként nagyon jól bevethető a káros szabadgyökök ellen is.

Irritáló hatása nincs, ahogy a fényre való érzékenységet sem fokozza, bátran elkezdhetjük alkalmazni, ennél a hatóanyagnál nem tudjuk elrontani azzal, hogy túlzásba visszük a használatát. Rendszeres alkalmazásának eredménye az egységes és fiatalos megjelenésű bőr, sőt még a hidratáltság megőrzésében is hatékony.

Miért jó, ha a fényvédőnk is tartalmazza?

A Mizon CICAluronic Non-nano nyugtató fényvédőkrémben megtalálhatjuk az ázsiai gázlót, amely ezekkel a nagyszerű hatásokkal támogat bennünket a bőrápolásban. Ez egy hipoallergén termék, amely emellett antioxidánsokat, hialuronsavat is magában foglal. Ennek köszönhető, hogy a védelmen kívül képes más módon is hasznosnak bizonyulni a bőrünk számára. A CICA-tartalmának hála pedig a gyulladások mérséklése, a sebgyógyulás támogatása is megtörténhet – egyetlen lépésben. Remek választás, ha be szeretnénk illeszteni a rutinunkba a tigrisfüvet, hiszen fényvédőkrémre minden egyes nap szükségünk van.

Ha azonban más kozmetikumot keresnénk inkább, böngésszük át a skinshop.hu arctisztítóit, tonereit és szérumait is, ugyanis ezek között is rátalálunk erre az összetevőre. Te melyiket választanád?