18 °C, Budapest
18 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Igényes megoldás a kerékpár otthoni tárolására

Aki szereti a bringáját, az aligha tartja kint az udvaron vagy az utcán. Egyrészt ez biztonsági okokból sem túl jó ötlet, hiszen egy őrizetlenül hagyott bicaj hamar felkeltheti a tolvajok érdeklődését, másrészt egy bicikli hamar amortizálódni kezd, ha mostoha körülmények között tárolják.

Egy kerékpárt érdemes mindenképpen fedett, zárható helyiségben tárolni. Nem kell feltétlenül ehhez garázzsal rendelkezni, akár a lakásban is elhelyezhető a használaton kívül lévő bringa, köszönhetően a Bikepro.hu kerékpáros webshop fali kampóinak és állványainak.

Az otthoni kerékpártárolás nehézségei

Megfelelő eszközök hiányában rémálomszerű helyzetet teremthet egy lakásban tárolt kerékpár. Az otthonok többsége nem úgy van kialakítva, hogy legyen hely egy vagy több drótszamár számára.

Míg egy családi ház udvarán megfizethető áron fel lehet húzni egy biciklitárolót, addig egy társasház esetén erre nem igazán van terület és lehetőség. Nem minden tömbházban van pince vagy alagsori kerékpártároló, így sokszor az egyetlen lehetőség az, hogy ott tartsuk a bicajt, ahol a mindennapi életterünk van.

Ha a bringát vagy bringákat kerülgetni kell, az megkeserítheti egy család életét, de még egy egyedülálló személyét is. Sokan a társasházakban a lépcsőházban próbálják meg elhelyezni a bicikliket, ám ez tűzvédelmi szempontból veszélyes megoldás, zavaró lehet a szomszédok számára, és a mellett sem érdemes elmenni szó nélkül, hogy a folyosókról még egy lezárt kerékpárnak is könnyen lába kélhet.

Mi a megoldás?

A bevezetőben már említett fali kampók használata megoldást jelenthet a problémára. A Bikepro.hu webshopjában számos állvány, fali rögzítő található, amelyek praktikus és helytakarékos opciót kínálnak a kétkerekűk biztonságos elhelyezéséhez a következő használatig.

A nagy belmagassággal rendelkező lakásokban akár fejmagasság fölött is tárolhatjuk a bicajokat, így gyakorlatilag sosem lesznek útban. Amennyiben szűkösebb a hely és alacsonyabb a belmagasság, akkor célszerű lehet függőlegesen felakasztva tárolni a drótszamarakat, hiszen így sokkal kisebb helyet foglalnak el.

Szóba jöhet a biciklik falra történő felakasztása falra szerelhető konzol vagy akasztós rendszer segítségével. Amennyiben a lehetőség adott, akkor a mennyezeti rögzítés is jó választás lehet.

Többféle lehetőség közül lehet választani

A kerékpártárolók tekintetében rendkívül széles a választék. Létezik emeletes konzol, amellyel két bringa egymás felett is tárolható. Az elfordítható kampók előnye, hogy a biciklit szorosan a fal mellé lehet illeszteni.

Kaphatók szabadon álló emeletes állványok. Egy különleges bicikli akár a lakás díszeként is funkcionálhat, és van mód rá, hogy úgy tároljuk, mint a bemutatótermekben. Amennyiben megfelelő alapterület áll rendelkezésre, akkor számos különféle állvány közül lehet választani.