18 °C, Budapest
18 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

A fitnesskerékpár több, mint egy sima bicikli!

Napjainkban óriási a kínálat a fitnesskerékpárokból. Ennek az egyik oka az, hogy ma már számos kiváló funkcióval fel tudják ruházni ezeket az eszközöket. Olyanokkal, amiről korábban nem is álmodtunk! Bár nem tudja teljesen visszaadni azt az érzést, mint amikor a szabadban, a friss levegőn kerékpározunk, de valljuk be őszintén, vannak olyan időjárási körülmények, amikor ezt nem is bánjuk.

A fitnesskerékpár az egyik legkedveltebb otthoni fitnessgép

A futópadok, elliptikus trénerek, evezőpadok mellett vagy talán inkább előtt a legkedveltebb otthoni eszközről van szó. Ha szeretnénk beszerezni egyet, akkor érdemes megnézni a Játéksport fitnesskerékpár kínálatát! Nagyon sokan döntenek a megvásárlása mellett, mivel nagyszerűen használható fogyáshoz, testedzéshez, egészségmegőrzéshez, és erősen ajánlott a mindennapi használata.

A népszerűsége abból is ered, hogy a használatát nem kell tanulni, maximum a funkcióit, de önmagában kerékpározni mindenki tud. Egy olyan mozgásformát kell végezni rajta, amit mindenki a magáénak érez, és még csak elrontani sem lehet.

A használat közben ráadásul mi döntjük el, hogy a kezeinkben egy könyvet tartva olvasunk, vagy előre dőlve támaszkodunk a kéztartón, és közben például tévét nézünk, vagy akár zenét is hallgathatunk. Így a kellemeset összeköthetjük a hasznossal.

A fitnesskerékpár mivel több, mint egy hagyományos bicikli?

A fenti linken elérhető termékkínálatból jól látható, hogy vannak egyszerűbb és igen komoly típusok is, így mindenki megtalálja a saját igényeihez igazodó terméket. A fitnesskerékpárok nagyszerűen képesek szimulálni a kerékpározás érzését, viszont ennél sokkal többet is tudnak!

Számos előre beállított edzésprogram közül választhatunk, annak a célnak megfelelően, ami miatt megvásároltuk az eszközt. A pulzusmérővel ellátott típusoknál folyamatosan mérni tudjuk, hogy miként alakul a szívverésünk, azaz mennyire terheli meg a szervezetünket az edzés. Ezt kormányba épített vagy mellkasra erősíthető pulzusmérővel tudjuk követni. Így könnyen a számunkra legmegfelelőbb (pl. zsírégető) tartományban tudjuk tartani a szívünk ritmusát.

Minél komplexebb változat mellett döntünk, annál több lehetőségünk lesz. Például ha van rajta USB port, akkor ezen keresztül már akár saját zenét, vagy filmet is lejátszhatunk az eszköz kijelzőjén. Vagy oktatóvideók nézésével is tölthetjük az időnket, amíg edzünk, így két legyet üthetünk egy csapásra!

Vannak különböző versenymódok és edzésmódok is, sőt olyan fitnesskerékpárok is léteznek, melyen elérhetjük a Google Maps-ot is, és ott egy általunk kiválasztott útvonalon is elindulhatunk. Az eszköz pedig annak megfelelően fogja beállítani az ellenállást, hogy épp milyen terepviszonyok között haladunk a kiválasztott szakaszon.

Erre figyeljünk a vásárlásnál

Mindig a saját igényeinknek megfelelő terméket válasszuk. Nagyobb testsúly esetén pedig ügyeljünk a maximális terhelhetőségre is. Mindezek mellett már csak az a lényeg, hogy kényelmes legyen!