18 °C, Budapest
18 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Hogyan mélyítsd el a kapcsolatod játékosan?

Nem mindenki számára könnyű megnyílni egy párkapcsolatban. Kölcsönös bizalmat és kellő bátorságot kíván mindkét fél részéről. Ezek sokszor nincsenek meg, főleg korábbi negatív élmények miatt. Pedig nélkülük nem lehetséges mélyen és igazán kapcsolódni a másikhoz. Belső feszültséget kelthetnek az ezzel kapcsolatos aggályok. Éppen ezért érdemes arra törekedni, hogy ezt a komolyságot némi játékossággal oldjuk. Ebben a cikkben mutatunk egy módot arra, hogyan teheted játékos formában mélyebbé a párkapcsolatodat.

Vidám időtöltés a pároddal

Könnyebb nyíltan és őszintén beszélni vidám, feszültségmentes légkörben. A páros játszma társasjáték meg tudja teremteni ezt az oldottságot. Ez egy olyan társas, amit kifejezetten pároknak fejlesztettek ki. Nem szokványos, olykor mosolyt fakasztó feladatok és kérdések teszik emlékezetessé az együtt töltött időt.

Mélyebben megismerhetitek egymást, mint valaha

Vidámsága mellett a játék során komoly kérdések is felmerülnek, s ezek akár megdöbbentő válaszokat szülhetnek. Olyanokat, melyekre korábban nem is gondoltál. Akár az a gondolat is megfogalmazódhat benned, hogy nem is igazán ismerted eddig partnered. Vagy legalábbis nem elég mélyen. 

Ezekkel a nem felszínes kérdésekkel fény derülhet párod legmélyebb érzéseire, szükségleteire és gondolataira. Ugyanakkor számodra is lehetőséget biztosítanak, hogy végre kimondd, amit eddig valamiért nem mertél, vagy csak nem találtál rá megfelelő alkalmat. Mindenképpen elősegítik tehát a kommunikációt, és lehetőséget teremtenek arra, hogy érzékeny témákat is megbeszéljetek.

Nézeteltérések kezelése

Bizony az is előfordulhat, hogy a mélyből előjönnek konfliktust generáló témák. Ezekre azonban érdemes úgy tekinteni, hogy végre itt az esély a problémás szituációk kezelésére. Mi a legbosszantóbb szokásom? Mi a legmélyebb vágyad? - olyan kérdések ezek, melyek őszinteségre sarkallnak. 

Tabuk nélkül

Sok pár esetében éppen az intimitás témaköre okoz nehézséget. A páros játszma ezt a sikamlós témakört sem hagyja figyelmen kívül. Végre módotok akad arra is, hogy megbeszéljétek egymással a hálószobai dolgokat. Ez óriási feszültségektől és lelki terhektől szabadíthat meg mindkettőtöket!

Emlékezetes élmények

Egy biztos: emlékezetes pillanatokban lesz részetek, ha előveszitek ezt a társasjátékot. Valószínűleg majdnem a teljes érzelmi skálát meg fogjátok tapasztalni, márpedig a párkapcsolatok elengedhetetlen alappillére az egymás iránt táplált érzések megélése és egymás felé való kommunikálása.

Komolyság, mélység, ugyanakkor játékosság és vidámság: ezekkel a szavakkal lehetne a páros játszmát összegezni. Ha nem féltek az esetleges meglepetésektől és feszültebb szituációktól, ez a játék izgalmas módja lehet kapcsolatotok elmélyítésének.