20 °C, Budapest
20 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Online számításokat támogató eszközök, konverterek, kalkulátorok

Elmondható, hogy mára az angol lett a világnyelv, és angolul érhető el megannyi szolgáltatás, szoftver és online eszköz egyaránt a világhálón. Hazánkban is egyre többen beszélnek angolul, így nagyon hasznos, ha olyan oldalakat is használunk, amely ezen a nyelven elemzi vagy éppen váltja át a különféle mértékegységeket. Másrészt a hazánkban élő külföldieknek is jól jön, ha megismernek egy ilyen oldalt, akár üzleti céllal, akár egyetemistaként.

Táblázatok és diagramok

Nem csupán az angolul tudóknak, de nekik aztán igazán jól jön egy olyan oldal, ahol angolul találnak meg különféle kalkulátorokat, konvertereket. Sokszor bizonyos táblázatok és diagramok értelmezése is egyszerűbb, ha a készítők nyelvén fogalmazódik meg. A calcpark.com angol gyűjtőoldal generátorai, kalkulátorai egy igazán teljes gyűjteményt vonultatnak fel számunkra.

Különféle mértékegységek konvertereivel, random szám vagy jelszógenerálóval, ASCII kód vagy HTML számtáblázattal is találkozhatunk, hogy csak néhányat említsünk a számtalan online segédeszköz közül. Aki angolul csak kicsit beszél, az se essen kétségbe, mert sok esetben minimális angol tudással is el lehet boldogulni, vagy ha végső soron nincs más lehetőség, segítenek az online fordító programok.

Különleges számlálókkal is találkozhatunk, így már olyan számításokat sem kell fejben megoldanunk, hogy kiszámítsuk, hány nap van még vissza húsvétig vagy karácsonyig vagy egy meghatározott időpontig.

A konverterek, számlálók csoportosítása

A rengeteg segédeszköz között úgy tudunk a legkönnyebben eligazodni, amikor keresünk egy konkrét generátort vagy konvertert, ha megnézzük a legnagyobb csoportbontásokat a felső menüsorban. A rendszer alapvetően hat kategóriára osztja ezeket a főleg matematikai segédleteket. A kalkulátorokon, konvertereken kívül megkülönböztetünk visszaszámlálókat, generátorokat, táblázatokat, diagramokat, valamint további online eszközöket. Az egyes csoportokon belül ezt követően további alcsoportokra bukkanhatunk.

Sokak számára jelenthetnek újdonságot az egészségügyi számoló rendszerek. A BMI-t, a vérnyomásmérőt talán többen is ismerik, de ki gondolná, hogy azt is ki lehet számolni, hogy milyen méretű legyen a számunkra ideális kerékpár. Nagy segítséget jelenthet, ha a korunk és nemünk alapján kiszámolja valaki, hogy milyen mértékű fogyás lenne az ideális vagy azt, hogy mi lenne az ideális testsúlyunk. A várandós kismamák kíváncsiságát pedig különféle terhességi kalkulátorok elégítik ki.

Matematikai kalkulátorok

A legtöbben talán az online matematikai számoló rendszerek segítségét tudják kihasználni, hiszen ez az a tudomány, amely már évezredek óta átszövi az emberiség mindennapjait. Az alapvető matematikai műveleteken túl lehetőség van a százalékszámításra, de ennél sokkal bonyolultabb összefüggések megoldására is fény derülhet azok számára, akik mélyebben beleássák magukat a calcpark.com oldal tanulmányozásába.