18 °C, Budapest
18 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Meglepetés finomságok, ajándékok nőnapra

Rohamosan közeledik a nőnap, amikor is hagyományosan virággal köszöntjük a hölgyeket. Nőnap alkalmából ez egy általánosan bevett szokás, mikor a tavasz már kopogtat az ajtónkon, és ahogy éled a természet szinte egyértelmű, hogy hölgy ismerőseinket, rokonainkat, vagy munkatársainkat illatos, a tavaszt üdvözlő virágokkal lepjük meg.

Persze nem árt néha egy kicsit megtörni a bevett szokásainkat! Noha a hölgyek bizonyosan örülnek a csodás csokroknak vagy cserepes növényeknek, azért lehetünk kicsit kreatívabbak a nőnapi meglepetést illetően. Örömet szerezhetünk olyan ajándékokkal is, amelyeket mi magunk készítettünk el. Mutatunk néhány ötletet, amellyel feldobhatjuk a nőnapot és kissé különlegesebbé tehetjük a hozzánk közel álló hölgyek számára, akár saját magunk készítjük el, akár megvásároljuk! 

Desszertek házilag nőnapra

A kézzel készített ajándékokat, meglepetéseket mindenki jobban értékeli, jóval személyesebbnek tartja, mint a boltban vásárolt tárgyakat. Egy finom süti vagy desszert biztosan megéri a befektetést, ne sajnáljunk rá se időt, sem pedig energiát! Ráadásul manapság rengeteg könnyű recept érhető el a neten, így könnyedén válogathatunk nehézségi fok, bonyolultság szerint. Könnyen díszíthető és valóban egyszerűen elkészíthető receptek sokasága vár ránk. Bátran éljük ki a kreativitásunkat!

No persze a hölgyek napján is minden nyerő, ami szívvel díszített, vagy szív alakú. Lepjük meg párunkat egy szív alakú tortával! Manapság rengeteg sütésmentes receptet is találhatunk, amelyeknek keksz az alapja és túró a tölteléke. Így szív alakban is készíthetünk édességet, akár cukormázzal (tükörglazúrral), vagy zselatinnal a tetején. Ha csak apróbb sütiben, nasiban gondolkodunk, talán a legegyszerűbb a csokiba mártott eper vagy szív alakban sütött muffin, amelynek tetejét szintén díszíthetjük rózsaszín vagy piros cukorglazúrral, vagy apró színes cukorka díszekkel. Készíthetünk cupcake-et is, amit eperhabbal varázsolhatunk még érdekesebbé.

Azt azért tartsuk szem előtt, ha a megajándékozott esetleg diétázik, ebben az esetben is nagyon könnyen találhatunk minden mentes desszerteket, amelyeknek elkészítése szintén gyerekjáték. Szuper finomságok készíthetők különféle gyümölcsökből, vagy akár gyümölcspürékből, különféle lekvárokból.

Ünnepi koktélok hölgyeknek

A szokásos éttermi vacsorán kívül otthon is romantikus hangulatot teremthetünk, amit feldobhatunk néhány igazán látványos és finom koktéllal. Ha eddig még nem szereztünk be semmilyen alapanyagot, akkor még nem késő megtenni, hogy meglephessük a párunkat (és magunkat) egy szívhez szóló italkülönlegességgel. Igazán klasszikus, de örök kedvenc lehet a pezsgő epervelővel, azaz az epres pezsgőkoktél. És ebben az esteben sem kell semmilyen bonyolult dologra gondolnunk! Manapság már nagyon jó eperszirupokat, rostos leveket lehet kapni, így a koktél elkészítése gyakorlatilag gyerekjáték.

Talán kissé bonyolultabb elkészíteni, de rendkívül finom és hűsítő a gránátalmás gin fizz, amelyhez hűtött gránátalmalé, szódavíz vagy szénsavas ásványvíz és rózsavíz szükséges. Meg persze némi jég. A hozzávalókat óvatosan keverjük el egy kancsóban és szűrjük le a poharakba. Díszítésként lehet valódi rózsaszirmokat használni, ettől aztán igazán exkluzív és meglepő lesz a koktélunk! 

Természetesen alkoholmentes koktélok is készíthetők erre az alkalomra, hiszen rengeteg variáció áll rendelkezésre a gyümölcsökből, gyümölcslevekből és egyéb alkoholmentes hozzávalókból.

Illatos gyertya, illóolajok 

Nem éppen ehető, de igazán finom és kényeztető ajándék lehet egy illatos gyertya szett, vagy illóolaj kombináció. Azaz, ha mégis szeretnénk visszakanyarodni a hagyományos ajándékozáshoz, válasszunk a hölgyeknek kedves, ámde modern meglepetést. Tökéletes hangulatot teremthet a lakásban, otthonunkban néhány szép színű és illatú gyertya, így nemcsak a hölgyek, de akár az egész család élvezheti a hangulatot, a különféle illatokat és azok kedvező hatásait. Sokan már ismerik az illóolajok gyógyító erejét, kellemes érzetet keltő, érzékeinket, vagy akár érzelmeinket, sőt egészségünket is pozitívan befolyásoló, energetizáló faktorainak összességét. Éppen ezért érdemes olyan kombinációt választani, ami jól passzol az ajándékozott habitusához, életmódjához, vagy akár egészséget támogató, gyógyító hatással is bír.

Bonbon és virág: a klasszikus páros 

Természetesen az igazi klasszikus, a bonbon vagy desszert és virág páros is kiváló ötlet. Ha kifutunk az időből, vagy az ötletekből, vagy tényleg nincs kedvünk az elkészítéssel pepecselni, akkor valóban érdemes egy exkluzívabb bonbont választani, amelyhez remekül passzol a virág. Ne érezzük unalmasnak, hiszen mindig lehet különleges kombinációkban, variációkban gondolkodni.

Merjünk kísérletezni, ne hagyjuk, hogy a kényelmünk diktáljon, legyenek egyedi, merész ötleteink, ehhez persze ismernünk kell a hölgyet, hölgyeket, akiket szeretnénk meglepni. Mindenesetre bármilyen figyelmesség, apróság nagy örömet okozhat, ha azt szeretettel, odaadással készítik, vagy vásárolják meg.