18 °C, Budapest
18 °C
Budapest
Holnap
16°
Holnapután
18°
Hétfő
22°
2024.04.12. péntek, Gyula
filter.hu filter.hu

Hogyan használhatjuk ki a mobilházban rejlő lehetőségeket?

Egy mobilházat nagyon sokféle célra fel tudunk használni. Az pedig, hogy nem kizárólag a meleg évszakokban jelent élhető környezetet, még tovább bővíti a lehetőségeink körét. Annak ellenére, hogy a legtöbb ember elsősorban nyaralóként tudja elképzelni, számos egyéb opcióban is gondolkodhatunk.

Nem kell, hogy a kinti hőmérséklet korlátozzon!

Az EcoModul azonnal szállítható mobilházai között is megtalálhatjuk azokat a négy évszakos modelleket, amelyek az év minden napján kellemes közegnek bizonyulnak, még abban az esetben is, ha konkrétan szálláshelyként vagy lakóépületként hasznosítjuk. Ahogy nyilvánvalóan ez a tulajdonság kedvező akkor is, ha irodáról, üzletről, illetve büféről van szó.

A téli hideg nem jelent gátat a mobilház használatát illetően, hiszen egy négy évszakos változat védelmet biztosít a zimankóval szemben, ahogy a nyári forrósággal szemben is oltalmat nyújt. A kényelem tekintetében sem kell kompromisszumokat kötnünk, ugyanis ezek az építmények képesek ugyanazt a komfortot biztosítani, amit már megszokhattunk a hagyományos technológiával épült ingatlanok esetében.

Mobilház, amit mindegyik évszakban használhatunk

Leginkább ezzel a mondattal jellemezhetjük a négy évszakos modelleket, amelyek emellett magas komfortfokozattal, exkluzív megjelenéssel, valamint a természet közelségével is képesek elkápráztatni bennünket.

A legfontosabb tulajdonságuk azonban ebből a szempontból a kiemelkedő hőszigetelési képesség, hiszen ez teszi lehetővé a minden időjárási körülmények mellett is megőrizhető kellemes benti hőmérsékletet.

A négy évszakos épületekben a szigetelésért elsősorban a 10 centiméteres PIR hőszigetelés felel, de emellett a dupla üvegezésű, alumíniumból gyártott nyílászárók is kiveszik részüket a feladatból. Együttesen tökéletesen meg tudnak felelni az elvárásoknak.

Milyen fűtési rendszert alkalmazhatunk egy mobilházban?

Amikor a fűtésről gondolkodunk, többféle lehetőség közül választhatjuk ki az ideálisat, de – igény szerint – akár kombinálhatjuk is ezeket. Egy klímaberendezés telepítése is remek ötlet, ahogy a fűtőpanel, illetve egy kellemes hangulatot varázsló kandalló is tökéletesnek bizonyul.

Ezek az eszközök képesek arra, hogy velük gyorsan felfűtsük a teret, így pillanatok alatt finom meleg lehet a mobilházban.

Energiahatékonyság szempontjából egy ilyen ház jóval kedvezőbb választás lehet, mint a hagyományos módszerekkel felépített ingatlanok. Ha pedig még egy napelemes rendszerbe is befektetünk, mindezt akár teljesen ingyen is élvezni tudjuk.

Mi a helyzet a bővítéssel?

Gyakori kérdés, hogy a mobilházakat bővíthetjük-e később, ha már nem elég a tér? Először is szögezzük le, hogy az erős acélváz, valamint a variálható modulok lehetővé teszik, hogy változtassunk eredeti elképzeléseinken, vagy akár már a legelején egy kétszintes hétvégi házat építsünk.

Használjuk ki az ezekben a fantasztikus építményekben rejlő lehetőségeket, s valósítsuk meg elképzeléseinket költséghatékonyan.