14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
11°
Holnapután
13°
Péntek
14°
2024.03.05. kedd, Adorján
filter.hu filter.hu

Az íróasztalok választékáról – Melyik mellett döntsünk?

Azok, akik sokat tanulnak, iskolába, egyetemre járnak, esetleg home office munkakörben, otthonról dolgoznak, jól tudják, hogy egy jó íróasztal nélkül, kínszenvedés ilyen munkát végezni. Nem tudunk rendesen koncentrálni, kényelmesen elhelyezkedni, ugyanakkor az ülőmunka sem tesz jót a testünknek, ha nem a megfelelő körülmények között végezzük.

A következő cikkben tehát segítünk azoknak, akik éppen íróasztal-vásárlás előtt állnak és nem tudnak döntésre jutni. Tarts velünk és megtudhatod, mire kell figyelned! 

Mekkora íróasztalra van szükségünk?

Az első kérdés, amire válaszolnunk kell, mindenképpen az, hogy mekkora íróasztalra van szükségünk. A Berior íróasztal kínálatában sokféle termék akad, de honnan tudjuk, melyik való nekünk? Először is tisztáznunk kell, milyen munkaeszközzel rendelkezünk. 

A laptop nem igényel túl sok helyet, így ebben az esetben egy kisebb asztal is megteszi. Ez a típus tulajdonképpen bármelyik sarokban elfér. Más a helyzet akkor, amikor asztali gépen dolgozunk, ilyenkor ugyanis speciális kialakítású bútorokat érdemes választani, ahol mindennek megvan a maga helye. 

Ráadásul manapság nem csupán munkafelületként, hanem tárolóként egyaránt funkcionálhat az asztal. Sokan itt tárolják a munkával, a tanulmányokkal kapcsolatos dokumentumokat. Egyes modellek masszív polccal rendelkeznek.

Mit mutat az idei trend?

Napjainkban a letisztult, modern megjelenésű darabokat keresik az emberek. Amennyiben a színvilágot nézzük, akkor a tölgy, a fehér, az antracit és a fekete árnyalatok dominálnak. Ezek kifejezetten passzolnak a minimalista enteriőr hangulatához, még abban az esetben is, ha a többi bútor néhány évvel öregebb. 

Még mindig divatos az antik jellegű, fahatású darab, de az elegáns, hófehér termékekről sem kell lemondanunk. Különösen mutatós összképet hozhatunk létre az antracit bútorokkal, amelyek szintén korszerű trendeket képviselnek. 

Először tervezzünk, csak utána vásároljunk!

Nagyon sokan elkövetik azt a hibát, hogy először beleszeretnek egy íróasztalba, amit megláttak az interneten, amely aztán sehogy sem passzol a környezetbe (akár a színben, akár méretben). Természetesen bármilyen bútort is szeretnénk venni, fontos, hogy előtte a helyét találjuk meg a lakásban és megnézzük, befér-e oda. 

Döntsük el tehát, hogy fogunk nap mint nap dolgozni, melyik sarkot tartjuk alkalmasnak a munkára. Jelöljük ki azt a határvonalat, ami elválasztja a magánéletet a munkától. Persze ezt nem szó szerint kell érteni, ám a munka - vagy tanulósarkot úgy érdemes kialakítani, hogy amikor ott vagyunk, valóban a dolgunkra koncentráljunk. Ily módon sokkal hatékonyabbak és határozottabbak lehetünk. 

Ha ezzel megvolnánk, akkor már csak a tökéletes bútorokkal kell berendezni és kezdődhet is a munka!