14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
11°
Holnapután
13°
Péntek
14°
2024.03.05. kedd, Adorján
filter.hu filter.hu

Jó porzsák nélkül nincs jó porszívó!

A porszívónak a motoron kívül két fontos összetevője számít, ha alapos tisztításra vágyunk: ez pedig a porzsák és a szűrő. Ha ez utóbbi kiegészítők cserére szorulnak, semmiképp se halogassuk a műveletet, hiszen máskülönben a készülékünk teljesítménye jelentősen csökkenni fog.

Az egyes gyártók épp ezért kínálják ezeket az eszközöket is a porszívók mellé, és jól tesszük, ha a márkának megfelelő darabot választjuk. A Miele porzsákok és szűrők kategóriájában például mindegyik típusú géphez megtaláljuk a cseréhez megfelelő modellt.

Mit kell tudni a Miele porzsákokról?

A gyártó nagyon nagy figyelmet fordít arra, hogy minden készülékük hosszú távon is működőképes legyen, és mindezt energiahatékony módon tegyék. Ezért az innovatív készülékek mindig jelzik, ha valamelyik alkatrész meghibásodott, cserére szorul vagy tisztítani kell.

A padlóporszívók esetében a kijelzőn olvasható, mikor jön el a csere ideje. Nem mindegy azonban, milyen porzsákot teszünk a gépbe, hiszen ez befolyásolhatja a működést.

Minden terméket úgy terveztek meg, hogy azok tökéletesen illeszkedjenek a készülékbe, ezáltal a porszemek ne kerüljenek ki a zsákból. A speciális jelölésnek köszönhetően azonban mindenki tudni fogja, hogy az ő háztartási eszközébe melyik kivitel való.

Hogy mi alapján? Nos, ebben az esetben a színek segítenek. Íme, a lehetőségek:

  • Kék: HyClean GN – a Complete C2 és C3, valamint a Classic C1 padlóporszívókhoz alkalmasak
  • Piros: HyClean FJM – a Complete C1, Compact C1 és C2 készülékekhez tervezve
  • Zöld: HyClean U – a Dynamic U1 géphez
  • Sárga: HyClean KK – ez a Swing H1 kézi porszívó kiegészítője

Mit takar a HyClean technológia?

Ez is egy speciális innováció, amely a gyártó nagyszerűségét mutatja. Ezek a porzsákok ugyanis 3D-s összecsukható kialakításúak: légáramlás esetén gyorsan és teljesen kinyílnak. Miközben megkezdjük a takarítást, az áramlásirányítók a port a zsák sarkaiba irányítják, így maximálisan ki lehet használni a kapacitást. Minden újabb por, kosz a szabadon lévő helyeken fog felgyülemleni, így hosszabb élettartammal rendelkezik minden porzsák, ritkábban kerül sor a cserére.

Essen itt szó a HyClose technológiáról is! Ez azt jelenti, hogy a csere idején a porzsák automatikusan bezáródik, így nem fog kiszabadulni semmilyen szennyeződés a belsejéből. Higiénikusan eltávolítható tehát a termék.

A szűrőcsere is fontos

A másik fontos elem a szűrő: a Miele porszívók esetében az AirClean és az AirClean+ szűrőkkel találkozunk. Mindkettő kiválóan teljesít, az apróbb részecskék közel 100%-át is képesek eltávolítani.

Ha dohányosok, kisállatok is vannak a lakásban, akkor az Active AirClean-szűrőt érdemes választani, amelyben aktív szén is van. Ez képes semlegesíteni a kellemetlen szagokat. Ha pedig fontos, hogy a gépünk csendesen működjön, akkor a Silence AirClean szűrő lesz az ideális számunkra: ezt tudja tompítani a motor és a szívás zaját takarítás közben.

A szűrőcserét szintén jelzi a készülék: a TimeStrip funkciónak köszönhetően csak akkor kell cselekednünk ez ügyben, ha a csík teljesen pirosra vált.