7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Modern ház tágas medencével

Manapság nagyon sokan kedvelik a modern stílust. Ez jól megmutatkozik a modern otthonok kinézetén is. Nagyon gyakori a hosszúkás, téglalap alakú kert. Ha a ház nagyobb alapterületű, akkor érthető módon a kert kisebb mérettel rendelkezik. Elhelyezkedéstől függően előfordulhatnak keskenyebb részek.

A Kertelünk modern kertépítés terén rendkívül kreatív alternatívákkal dolgozik. Minden problémára van egy vagy több megoldásuk, így a legkülönfélébb udvarok esetében is nagyon esztétikus és praktikus a végeredmény.

Modern ház, modern kert

A kerttervezés során a szakemberek azt is figyelembe veszik, hogy a ház és az udvar harmonizáljon egymással, tehát a kettőnek hasonló legyen a stílusa. Ha a kettő elüt egymástól, az sem feltétlenül probléma, azonban tény, hogy sokszor furcsa a kettő látványa együtt. A ház és az udvar szorosan összetartoznak egymással, így nem célszerű őket külön kezelni.

A kerttervezés és kertépítés során nagyon gyakran előfordul, hogy kisebb-nagyobb szinteltérések vannak a telek egyes részein. Ekkor kertépítészetileg valamiképp meg kell oldani a helyzetet. Nem kell mindent egy szintre hozni, sőt sokszor ez lehetetlen is. Nagyon gyakran a lépcsők és a támfalak kialakítása jelenti a megoldást.

A harmonikus megjelenés érdekében elengedhetetlen a ház színéhez passzoló árnyalatok és anyagok használata. Emiatt a burkolatok színének kiválasztását alaposan át kell gondolni.

A növények elrendezése

A kert nem attól lesz szép, ha telepakoljuk a legkülönfélébb növényekkel. Az átgondolt elhelyezkedés nemcsak a szemnek tesz jót, hanem a kert is esztétikus és letisztult lesz. 

Manapság egyre inkább elvárás, hogy a kerttel minél kevesebbet kelljen foglalkozni, hiszen a legtöbb ember nem ér rá órákon keresztül locsolni vagy kertészkedni. A gyomosodás megakadályozására kiváló opció a talajtakarás alkalmazása. A locsolást pedig az automata öntözőrendszerekkel lehet megoldani.

Több szempontból is célszerű nagyobb gyepfelületeket hagyni, azonban ezeken a részeken is lehet növényekkel keretezni a gyepet. A kerítésnél jó alternatíva a belátást gátló típusok használata. A medence környékére is lehet növényeket telepíteni, viszont az nagyon fontos, hogy a közlekedésben ne jelentsenek akadályt.

Medence, a kert egyik fő eleme

Méretéből adódóan a medence a kert egyik központi része. Ezt különféle anyagokkal, burkolatokkal és növényekkel lehet elérni. Természetesen az is fontos, hogy a medence tisztítása, karbantartása során se legyen semmi akadályozó tényező.

A medence a legkülönfélébb stílusú kertekben is megállja a helyét, azonban tagadhatatlan, hogy a modern udvarokban mutat a legjobban. Természetesen a modern kertekben elengedhetetlenek a különféle modern készülékek is, melyeknek köszönhetően a kinti rész okossá válhat.