15 °C, Budapest
15 °C
Budapest
Holnap
11°
Holnapután
13°
Péntek
14°
2024.03.05. kedd, Adorján
filter.hu filter.hu

A társasjáték nagyon hasznos időtöltés

A társasjáték a gyermekek, családok, baráti társaságok, közösségek egyik kedvenc tevékenysége és ez nem a véletlen műve. Olyan sok előnnyel jár, hogy szinte felsorolni is lehetetlen, azonban cikkünkben mégis igyekszünk górcső alá venni azt, hogy miért érdemes már a legkisebbekkel elkezdeni ezeket a játékokat.

Szerencsére a piacon számtalan társasjáték megtalálható, így akár korosztály, akár érdeklődési kör szerint is tudunk közülük választani.

Az ovisok is társasoznak!

Az ovis korosztály már előszeretettel társasjátékozik, a Meseweb Boribon társasjátéka pedig telitalálat lesz a számukra! A kedves kis mackót mindenki szereti, így a róla szóló társasjátékok is gyorsan meg fogják hódítani a gyermekek szívét.

Ezek a termékek arra késztetik a lurkót, hogy stratégiákat alkosson, döntéseket hozzon, szükség lesz az ügyességére és arra, hogy időnként kockázatot vállaljon a győzelem reményében.

A társasozás szórakoztató!

Jó társaságban repül az idő, főleg, ha társasjátékot játszotok! Sok nevetés, vidám percek, örömteli pillanatok, egymásra hangolódás jellemzi ezeket az órákat, de szükség lehet összefogásra, hatékony együttműködésre, egymás segítésére, vagy éppen egy kis megtévesztésre, így igazán izgalmas élménnyel gazdagodhat a család vagy a baráti társaság.

Tanulhatunk is belőle

Több olyan játék is van, amely a lexikális tudásra épít, így fejleszthetjük a tudásunkat. Vannak történelmi, matematikai, nyelvi játékok, ahol a kérdések megválaszolásával tudunk pontot szerezni vagy továbbjutni.

A helyes válaszok megjegyzésével tágítható a tudás, ez pedig gyermekek esetében is igen fontos dolog. Fejlődik a logikai készség, fejlődnek a reflexek és a képességek.

A szabályok betartása

Nem titok, hogy a társasjátékok egyik legfontosabb tanítása az, hogy a szabályokat be kell tartani. Enélkül értelmetlen lenne a játék, így a gyermek könnyebben be fogja tudni tartani az életben előforduló szabályokat is.

Ezenkívül átélheti a fair playt, a győzelmet, de a veszteséget is, sőt, akár a siker kapujában is érheti kudarc, ez pedig erősítheti a stressztűrését.

A telefonnyomkodás alternatívája

Ez sem egy utolsó szempont, főleg kamaszok esetében. A figyelem ma már sajnos nagymértékben a telefonnak szól, a társasjátékozás alatt azonban az emberek egymásra figyelnek, kommunikálnak, egymás felé fordulnak, így erősödnek az emberi kapcsolatok, növekedik az önbecsülés és az önbizalom. A társaság tagjai érezhetik a másik érdeklődését és figyelmét, ami a személyiséget is építi.

A társasjátékozás egy kiváló családi elfoglaltság, ezenkívül pedig sok mindenre megtanítja a gyereket. Megtanulhatja a lurkó, hogy nem mindig ő nyer, vannak bizony olyan szituációk, amikor el kell viselnie a vereséget. Emellett azt is megtapasztalhatja, hogy jó stratégiával, logikus gondolkodással és persze szerencsével, el fogja tudni érni a kitűzött célokat.

Mindez fejleszti a személyiségét és segít neki az életben bekövetkező nehezebb szituációk kezelésében és feldolgozásában.