14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
11°
Holnapután
13°
Péntek
14°
2024.03.05. kedd, Adorján
filter.hu filter.hu

A 21. századi szigetelés ismérvei

Egy épület hőszigetelése során számos szempontra oda kell figyelni. Legyen zöld, energiahatékony, álljon ellen a nedvességnek, bírjon páraáteresztő képességgel és így tovább. Na és persze nem utolsósorban anyagilag is megérje hosszú távon. A jó hír, hogy ma már egyre több a hatékony szigetelési megoldás.

Tudta? A TÜV SÜD minősítése alapján a GWRNano nanotechnológiás folyékony szigetelő átlagosan egy évben 40%-os költségmegtakarítást eredményez egy szigeteletlen épülethez képest.

A leghatékonyabb szigetelési megoldások

A leggyakoribb szigetelési megoldásoknak manapság az XPS, EPS vagy grafitos polisztirol anyagok használata bizonyul. Ezek mind remek alternatívát jelentenek, és különböző helyzetekben hatékonyak - például az XPS lábazatoknál, míg az EPS homlokzatoknál. Ezek azonban olykor komoly kivitelezési munkálatokkal és bontással járnak.

A nano szigetelés olyan, mintha csak festenének a falra. Hiszen egy folyékony halmazállapotú anyagról van szó, ami kiváló hőszigetelő képességgel bír. Igazi 21. századi megoldás, ami egyszerre több kritériumnak is megfelel. Teljesíti a különböző igényeket, és egyszerre költséghatékony, környezetbarát és nem utolsósorban minőségi szigetelésnek bizonyul.

Érdemes tehát figyelembe venni, hogy milyen az anyag minősége és állapota, vastagsága, megfelel-e a legfontosabb biztonsági kritériumoknak (pl. tűzállóság, páraáteresztő képesség), valamint megbízható, hiteles gyártótól származik-e.

Költséghatékony

A szigetelés költségeit tekintve számos tényezőt figyelembe kell venni. Az egyik és egyben legfontosabb az energiahatékonyság természetesen, de a telepítéssel járó kiadások és a humánerőforrás igénybevétele szintén fontos szempont. A legjobb opció az, ha egyszerű a kivitelezés, és olyan hatékony, hogy megérje anyagilag a dolog. Na és persze a karbantartással se kelljen túl sokat bajlódni.

Gyors és tiszta eljárás

Amellett, hogy a nano szigetelés telepítése gyors és egyszerű, igazán környezetbarát módon is “viselkedik” az anyag. Mint említettük, a kivitelezés szinte a festéshez hasonlítható, előkészületek és munkálatok nélkül. Egyszerű, de nagyszerű, gyors és tiszta megoldás.

Az energiahatékonyság elérése ma már nem egyfajta úri hepp, hanem mindannyiunk közös felelőssége. Szerencsére mindenki jól jár vele, hiszen a zöldebb jövő az energiahatékonyságot is elősegíti - így nem kell majd annyit költeni. A bolygó pedig egészen biztosan megköszöni, amit teszünk érte.

Láthatatlan védelmi vonalat képez

Végül, de nem utolsósorban a páraáteresztő képesség és a nedvesség elleni védelem erősen meghatározzák, hogy érdemes-e egy szigetelést telepíteni. A nano technológiájával egyfajta védelmi vonal jön létre, ami nem is látszik, így esztétikailag sem fog feltűnést kelteni senkinek.