16 °C, Budapest
16 °C
Budapest
Holnap
11°
Holnapután
13°
Péntek
14°
2024.03.05. kedd, Adorján
filter.hu filter.hu

Hogyan készítsünk magunknak szuper frizurát házilag?

Nincs annál jobb érzés, amikor kilépünk a fodrászunktól egy frissen mosott, gyönyörűen elkészített hajjal. Egy szép frizura amellett, hogy javít a megjelenésünkön, magabiztossabb fellépést is adhat, így nem csoda, ha legszívesebben minden nap így néznénk ki.

Ezt viszont a legtöbbünknek sem az ideje, sem pedig a pénztárcája nem engedi meg, így kénytelenek vagyunk esetenként saját magunknak gyártani valamilyen vállalható hajviseletet. Van azonban pár praktika, amivel megkönnyíthetjük a dolgunkat. Nézzük meg, hogy hogyan!

Szerezzük be a megfelelő kiegészítőket!

Mindenkinek megvan a maga kedvenc frizurája, de miért is ne próbálnánk meg elkészíteni otthon? A szükséges kiegészítőkkel, és egy kis gyakorlással magunknak is meg tudjuk alkotni az álomfrizurát. A Joli Fodrászkellék kínálatában található fodrász eszközök használata például nagyban megkönnyítheti a dolgunkat, hiszen a profik is ezeket alkalmazzák. 

Rendkívül népszerűek manapság a különféle elektromos hajformázó készülékek, amelyek szintén meggyőző hatást eredményezhetnek, akár egyenes, göndör vagy hullámos hajat szeretnénk. 

Mielőtt azonban ténylegesen munkához látnánk, fontos tájékozódni az adott eszköz vagy gép működéséről, semmiképp ne használat közben tapasztaljuk ki azt. Ezenfelül pedig mindenképpen ügyeljünk a megfelelő hővédelemre is. 

Ne féljünk inspirálódni!

Ma már számtalan jobbnál jobb videó és képanyag létezik, amelyek végigvezetnek minket egy-egy frizura elkészítésén. Böngésszünk hát bátran közöttük, ha pedig megtetszik valamelyik hajköltemény, próbáljuk meg újraalkotni!

Célszerű viszont erre a tevékenységre megfelelő mennyiségű időt szánni, hiszen az első próbálkozás során valószínűleg lassúak leszünk, illetve az is előfordulhat, hogy elrontjuk a hajunkat, és az egészet elölről kell kezdeni. 

Egy sikertelen hajgöndörítésen pedig van, hogy csak a hajmosás segít.

Minél egyszerűbb, annál biztosabb

Ha először próbálkozunk egy szimpatikus frizura megalkotásával, próbáljuk a lehető legkönnyebben elkészíthető verziót választani. Ha rögtön egy túl összetett mutatványra vállalkozunk, a sikertelenség gyorsan elveheti a kedvünket a további kísérletezgetéstől. 

Egy egyszerű, elegáns konty, vagy egy félig feltűzött, hullámos frizura megfelelő lehet a gyakorláshoz. Ha pedig a későbbiekben úgy érezzük, hogy már profik lettünk a megvalósításban, nyugodtan válthatunk majd egy pár fokkal nehezebb és látványosabb típusra. 

Figyeljünk a visszajelzésekre!

Előfordulhat, hogy családunk vagy barátaink észre fogják venni, hogy valami történt a hajunkkal. Adjunk a visszajelzéseikre, akár építő kritikát, akár dicséretet fogalmaznak meg. 

Egy frizura saját magunk részére történő elkészítése nem egyszerű feladat, így valószínűleg időbe fog telni, amíg megfelelően begyakoroljuk. Ha viszont megvolt a kellő mennyiségű próbálkozás, az egész csak gyerekjáték lesz!