14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
11°
Holnapután
13°
Péntek
14°
2024.03.05. kedd, Adorján
filter.hu filter.hu

Milyen kiegészítőknek vehetjük hasznát a lakásbiztosítás kötésekor?

Otthonunk nem csupán egy tető a fejünk felett, hanem egy olyan biztos közeg, ahová jó hazatérni, megpihenni, együtt lenni azokkal, akiket a legjobban szeretünk. A lakásbiztosítás védelmet nyújthat abban az esetben, amikor ez a hatalmas érték, az otthonunk kárt szenved vagy a legrosszabb esetben megsemmisül.

A Genertel Biztosító lakásbiztosítás terén számtalan megoldást, kiegészítő biztosítást kínál, hogy minél komplexebb védelmet tudhassunk otthonunk felett. Szerencsére az emberek többsége tisztában van vele, hogy a lakásbiztosítás igenis hasznos, hiszen nagyobb kár esetén komoly anyagi segítséget jelenthet.

Mi az, amit eleve tartalmaz a lakásbiztosítás?

Ez biztosítónként változhat, így a kötést megelőzően nem árt alaposan tájékozódni. Jellemzően többféle csomag közül tudunk választani. A Genertel esetében ezek a Classic, Plus és Extra csomagok, melyek eltérő fedezetet nyújtanak az olyan káreseményekre, int az üvegtörés, idegen tárgyak rádőlése, vihar, robbanás, tűz, földcsuszamlás, idegen jármű ütközése, kőomlás, jégverés vagy hónyomás.

A biztosítás megkötésekor el kell döntenünk, hogy mely csomagot szeretnénk, mivel ezek különféle kiegészítőket tartalmaznak. A szükséges kiegészítőket akár külön-külön is össze lehet válogatni, azonban sok esetben ez extra díjjal jár és összességében jobban járnánk egy nagyobb csomaggal.

Praktikus kiegészítők

Ma már olyan praktikus kiegészítők állnak rendelkezésre, melyek az otthonunkon kívül is védelmet nyújthatnak egy-egy káresemény esetén. Ilyen például a kórházi lopás, melyet mindhárom fentebb említett csomag tartalmaz.

Az állatkárnak szintén nagy hasznát lehet venni, mely a biztosított épület, illetve annak hőszigetelésében, gépészetében ejtett károk esetén térít, ha annak okozója kártevő, rovar, rágcsáló, madár. A biztosító nem csupán a kárt téríti meg, hanem akár a darázsirtás költségeit is.

Utazás csomag

Sokan meglepve értesülnek róla, hogy a lakásbiztosítás részét képezheti akár az utazásra kiterjedő kiegészítő is. Ennek keretein belül a biztosító autómentés, információszolgáltatás, közúti segélyszolgálat és poggyászlopás biztosítás szolgáltatásokat nyújt. Utazás során senki sem szeretné, ha az önfeledt pihenés, szórakozás helyett az út szélén kellene azon morfondírozni, hogyan oldható meg a szerencsétlen helyzet. Ezzel a kiegészítő biztosítással a kellemetlenségekre is fel lehet készülni.

Ma már rengeteg káresemény biztosítható, akár a lakásbiztosításon belül is, így érdemes alaposan tájékozódni a kötést megelőzően. Minél körültekintőbbek vagyunk, annál kevésbé kell aggódnunk egy káresemény miatt bekövetkező anyagi probléma miatt. A biztosítást akár online is megköthetjük rendkívül egyszerűen.