7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Ezért jelent okos választást a multifunkciós babakocsi

Nem létezik nagyobb öröm annál, mint amikor megtudjátok, hogy nemsokára új taggal gyarapodik a család. Ezt az örömöt azonban hamar felváltja az idegeskedés amiatt, hogy újdonsült szülőként nem igazán tudjátok, hogy melyek azok a kellékek, amelyeket mindenképp be kell szerezni a kisbaba születése előtt.

Az egyik legkardinálisabb kérdés talán, ami felmerül a babavárás előkészületeiben, az a babakocsi. Annak érdekében, hogy egy kicsit segítsünk a döntésben, a mai cikkünkben eláruljuk, hogy miért jelenthet okos választást egy multifunkciós babakocsi.

Sokféle tartozékkal látják el

Ha alaposabban megnézed például a babakocsimania.net Berry Baby multifunkciós szettjeit, akkor láthatod, hogy megkapod csomagban a babakocsi vázat, a sportrészt, a mózeskosarat és a babahordozót is, ami autósülésként funkcionál. 

Így már nem is tűnik olyannyira vészesnek az áruk igaz? Ráadásul a legtöbb típusnál ezeken felül még esővédő, pelenkázótáska és lábzsák is jár a babakocsihoz, így ezeknek a beszerzésére sem kell külön pénzt és időt fordítanod.

Ha jól meggondolod, egy babakocsi minimum két évig nap mint nap hű társaként szolgál az anyukáknak és az apukáknak, azért egyáltalán nem mindegy, hogy mit választanak, elsősorban a babának, másodsorban maguknak.

A tartozékok többsége is multifunkciós

Ott van például a mózeskosár, ami akár kiságyként, vagy egyes márkák esetében ringatható bölcsőként is funkcionálhat. De nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a sportrészek rendszerint megfordíthatók, amely egyrészt azért előnyös, mert a kisebb babák a mama felé nézve, a nagyobbak pedig a világot szemlélve utazhatnak. Másrészt pedig azért, mert ledöntve tökéletes kerti nyugágyként használhatók a délutáni alváshoz.

Azt pedig még nem is említettük, hogy manapság már a pelenkázótáskák is rendkívül divatosak, így szuper kiegészítőként is funkcionálhatnak az öltözékedhez: ezért is éri meg a  Babakocsi Mánia oldalán nézelődni!

A babakocsik extra hosszú ideig használhatók

Mivel egy multifunkciós babakocsi vásárlásával minden tartozékot megkapsz egyben, így akár a gyermeked 3-4 éves koráig is használhatod a járművet.

A mózeskosár gondoskodik arról, hogy 6-8 hónapos koráig tudjon vízszintesen feküdni a baba. Ezután pedig előkerülhet a sportrész, ami 4 éves korig tökéletesen ideális lesz, hiszen a kirándulásokkor vagy a nyaralásokkor sem tudja mindig az apuka a nyakában cipelni a fáradt gyerkőcöt.

Amennyiben ezeknek az információknak az elolvasása után úgy határoztál, hogy multifunkciós babakocsit vásárolsz, már csak annyit kell eldöntened, hogy 3 vagy 4 keréken guruljon a bébijárgány, milyen színű legyen, és habosított vagy felfújható legyen-e a kereke.

Bármelyik modell mellett is teszed le a voksodat, egy biztos, igazán okos döntést hoztál, hiszen mind a babádnak, mind magadnak maximális kényelmet biztosítasz.