7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Ezért hasznos, ha van a háznál önfelszívó szivattyú

Napjainkban aki teheti, beszerez egy jó szivattyút. Persze az egyáltalán nem mindegy, hogy milyen típusú készülék mellett döntünk. Kiemelkedik a piaci kínálatból az önfelszívó szivattyú. Ha korábban még nem kellett ilyen szerkentyűt venned, nem biztos, hogy tudod, miért éri meg az önfelszívó változatot választani.

Cikkünkben most górcső alá vesszük és eláruljuk, milyen használati előnyei vannak. 

Milyen szivattyúk állnak rendelkezésünkre?

A szivattyúkat előszeretettel hasznosítják mind magán, mind ipari területen. Éppen ezért nem olyan meglepő, hogy számtalan típusa ismert. Az AutomataÖntözőrendszer.com önfelszívó szivattyúi között például olyan darabokkal találkozhatunk, amelyek nagy segítséget nyújtanak nekünk a hétköznapok során. 

Egy jó szivattyú számos területen otthonosan mozog: hatékonyan végzi a tiszta víz szivattyúzását, a kútból való vízkinyerés sem okoz gondot neki, és vízzel látja el az öntözőrendszereket.

Általában JET rendszerű és ejektoros termékek közül válogathatunk, ezek tökéletesen helytállnak a magánházak körül is. Ugyanakkor az ipari tevékenységek alatt inkább az oldalcsatornás, vagyis a SIHI rendszerű darabok jöhetnek szóba. 

Mit tud egy önfelszívó szivattyú?

Ez a készülék egy speciális darab, ugyanis képes akár 6-8 méteres mélységű kutakból is kinyerni a vizet. Csak akkor működik jól hosszú távon, ha zárt helyre telepítjük, ami megóvja a külső hatásoktól. Ha minőségi produktumot választunk, akkor ezt akár egy egész életen át alkalmazhatjuk.

Kíváncsi lettél, hogy milyen minőségű? Ez esetben érdemes többet megtudnod a Pedrollo JSWm 2C önfelszívó szivattyúról. Ezt a strapabíró darabot ásott vagy fúrt kutakhoz is használhatjuk, de kertek, veteményesek, fóliasátrak öntözése során is a hasznunkra válhat. Az öntözőrendszerek megfelelő táplálása szintén könnyen kivitelezhető a segítségével. 

A szerkentyű alapvető paraméterei között megemlíthető a szállított vízmennyiség, ami 5-70 liter/perc és a teljesítmény, ami 750 W. A járókerék rozsdamentes acél. 

Hogyan működik? Mit kell tudni a használatáról?

De pontosan hogyan működik egy ilyen berendezés?

A készülékben található egy járókerék és egy venturi cső, amelyeken keresztül a vizet fecskendezi vissza, tehát azt is mondhatjuk, hogy ezek kidolgozzák a vizet a levegőből. Ekkor nyomáskülönbség alakul ki a berendezésben, ezután a szerkezet nyomásteljesítménye is erősödik. 

Láthatjuk tehát, hogy az önfelszívó szivattyú egy praktikus termék, azonban mielőtt megrendelnénk, legyünk biztosak abban, hogy ez a nekünk való darab! Az emelőmagasság, a teljesítmény, a szállított folyadék mennyisége és a maximum szívómélység mellett leginkább a felhasználási cél határozza meg azt, hogy milyen termék mellett voksolunk.